Hirdetés

Elég jónak tűnik az AMD Renoir

Egy véletlenül(?) idő előtt élesedett tesztből úgy tűnik, hogy az új generációs mobil Ryzenek sokat javultak az elődhöz képest.

Az ukrán Overclockers.ua valamelyik munkatársa túl hamar nyomta meg a közzététel gombot a Ryzen 5 4500U-val szerelt Acer Swift 3-at vizsgáló tesztjüknél, és ugyan viszonylag gyorsan levették az oldalt, az internet nem felejt, az eredmények alapján pedig az AMD új mobil processzora igencsak jól sikerült.


(forrás: Overclockers.ua)


(forrás: Overclockers.ua)


(forrás: Overclockers.ua)


(forrás: Overclockers.ua)

Maga a Ryzen 5 4500U egy 15 wattos TDP-vel rendelkező, hatmagos, SMT nélküli CPU, tulajdonképpen a januárban bejelentett Renoir sorozat egyik alsóbb szintű tagja. Összevetve az elődnek mondható négymagos, nyolcszálas Ryzen 5 3500U eredményeivel látványos a gyorsulás, Cinebench-ben, PCMarkban és Geekbenchben 20 százalékot meghaladó javulást láthatunk. Grafikai területen, azaz ott, ahol a Radeon magok száma csökkent, órajelük viszont nőtt, szintén előrelépés történt, a 3DMark Time Spy-ban 27, a Fire Strike-ban 9 százalékos teljesítménynövekedés látható. A játékok alatt ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Far Cry 720p-ben, alacsony minőségi beállítások mellett 33-37 fps körül produkált, a GTA V Full HD és alacsony minőségi beállítások mellett pedig 36-54 fps értékeket mutatott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés