Hirdetés

Alaplapspecifikus vizesblokkokat mutatott be az EK Water Blocks

Az ASRock X470 Taichi és Taichi Ultimate-hez, valamint az ASUS ROG Crosshair VI-osokhoz, illetve VII-hez érkeztek az újdonságok.

Specifikus vizesblokkokra gyúr mostanság az EKWB, ezen belül is az egyes ASRock, illetve az ASUS alaplapok élvezik a kiemelt figyelmet.

A high flow dizájnú, nikkelezett elektrolitikus réz alappal és akrilüveg tetővel ellátott EK-FB ASRock X470 Taichi RGB monoblokkot a gyártó az ASRockkal közösen tervezte. Egy AIO megoldásról van szó, ami az alaplapi MOSFET-eket és a Socket AM4 tokozású processzort is hűti – az utóbbi felett az EK-Supremacy EVO egység teljesít szolgálatot.


[+]

A folyadék közvetlenül a kritikus területek felett cirkulál, így biztosítva táptalajt a tuninghoz. A manapság megszokott divathoz hűen a cucc négy tűs (és 12 voltos), igény esetén eltávolítható RGB LED-szalaggal van meghintve, amely az adott deszka szintén négy tűs LED aljzatába csatlakozik (vagy bármilyen sztenderd 12 voltos, négy tűs LED kontrollerbe), és kompatibilis az ASRock Polychrome RGB-vel: így teljesen, LED-enként konfigurálható a fényáradat.


[+]

A másik rendszer az EK-FB ASUS C6H RGB Monoblock, amely az ASUS ROG Crosshair VI Hero, Crosshair VI Extreme és Crosshair VII Hero lapokat vette célba. Csakúgy, mint hírünk első tárgya, ez is céges kooperáció révén jött világra, és egyszerre hűti a tápellátó áramköröket, illetve a CPU-t, bár most ez nem csupán az X470-es lapkakészletes Crosshair VII Hero alaplapra korlátozódik, hanem az előző generációs X370-esekhez is passzol.


[+]

A monoblokk alja változatlan maradt, ellenben a teteje fekete POM acetál. A processzor felett ismételten egy EK-Supremacy EVO van, és a LED-es fotonzápor működése is azonos az ASRockos verzióval – csak most az ASUS Aura Sync-kel tudunk szinkronizálni.


[+]

A ketyerék Szlovéniában készülnek, és már elérhetők az EK webshopján, valamint a disztribútorokon keresztül, 140 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés