Hirdetés

Eizo ColorEdge 4K monitor beépített kalibrátorral

Az Eizo színkritikus alkalmazások területére szánt ColorEdge családja egy olyan 4K-s modellel bővül, ami a megszokott 3840x2160 helyett a 4096x2160 képpont megjelenítésére képes 31,1 hüvelykes képátlón. Mindez önmagában még nem lenne akkora újdonság, hiszen az LG-nek is van ilyen felbontásra képes monitorja, az viszont már sokkal inkább, hogy a kijelző képes önmagát kalibrálni. A gyártó ezt úgy oldotta meg, hogy a szenzort a monitorkáva felső részébe rejtette, és csak a kalibrálás során bújik elő onnan. Ennek hála nincs szükség külön monitorkalibráló eszköz megvásárlására, csatlakoztatására, hiszen az beépítve érkezik és teljes mértékben kompatibilis az Eizo ColorNavigator 6 és ColorNavigator NX szoftverekkel.


[+]

Vannak persze további újdonságok is, mint például a vibrálásmentes LED-es háttérvilágítás gyorsabb bemelegítését segítő megoldás. Erről részleteket nem árultak el, csak annyit, hogy monitor három perc alatt éri el az üzemi hőmérsékletet. A panellel kapcsolatban is csupán annyit közöltek az említett felbontáson kívül, hogy IPS technológiát alkalmaznak széles betekintési szögekkel és 1500:1 kontrasztaránnyal, míg a maximális fényerősség 350 cd/m²-nél tetőzik, a g2g válaszidő pedig 9 ezredmásodperc. Ami a színtereket illeti, a 99%-os Adobe RBG lefedettség mellett a Rec. 709, EBU és SMPTE-C (100%) valamint DCI-P3 (98%) szabványokat támogatja. A fenti adatokból egyelőre nem lehet következtetni a panel pontos típusára és gyártójára, a TFT Central információ szerint akár a Sharp egyik új panelje is szóba jöhet. Az mindenesetre biztos, hogy lesz gyári kalibrálás, illetve a bevetik a DUE névere keresztelt megoldást is, ami egyfajta digitális homogenitáskorrekcióként fogható fel.

Azt persze már mondani sem kell, hogy ennél a kategóriánál alapfelszereltség a minden irányban állítható állvány, az USB 3.0-s hub, a hátsó fogantyú és természetesen a külön felhelyezhető árnyékoló. A jeleket HDMI és DisplayPort bemeneteken képes fogadni, előbbin 30, utóbbin 60 hertzes képfrissítés mellett. A tervek szerint az Eizo ColorEdge CG318-4K a jövő év áprilisától lesz elérhető, és bár a gyártó hivatalosan nem közölte az árat, az interneten 4600 dollárról szólnak a pletykák, természetesen 5 év garancia mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés