Hirdetés

Eizo: 24 és 27 hüvelykes monitorok profiknak

Az Eizo magyarországi képviselete két új professzionális monitor érkeztéről adott hírt. A 24,1 hüvelykes FlexScan SX2461W és az ugyancsak 16:10 képarányú, de 27 hüvelykes FlexScan SX2761W legtöbb paramétere megegyezik. Mindkettő az átlagnál jobb színreprodukciót kínál, az NTSC tartomány 92 százalékát, az Adobe RGB tartomány 96 (SX2461W), illetve 95 (SX2761W) százalékát képesek lefedni. Ebben meghatározó szerepe van a vezérlőelektronikának, amelynek 12 bites look-up táblája 68 milliárd szín megkülönböztetését teszi lehetővé, melyek közül a panel adottságainak leginkább megfelelő 16,7 milliót lehet kiválasztani az optimális megjelenítésért. Az árnyalatok, különösen a sötét területek finomabb feloldása érdekében a képfeldolgozó 16 bites belső precizitással számol, és külön eljárás gondoskodik arról, hogy az LCD technológiával járó fényességbeli és kromatikus különbségek ne legyenek láthatók a képfelületen.

Az Eizo monitorokban nem új funkció a fényerő automatikus hozzáigazítása a változó környezeti viszonyokhoz, a szabályzó friss változata viszont még pontosabb beállításra ad módot: a felhasználó immár két tetszőleges referenciapontot adhat meg. Az új modellek alkalmasak a vörös-zöld színtévesztés két fajtájának – a protanopiának és a deuteranopiának – a szimulációjára. A hardveralapú, álló- és mozgóképek esetén is valós időben futtatható színkonverzió nem a színtévesztők monitorhasználatát hivatott támogatni, hanem dizájnereket segíti abban, hogy a színtévesztők számára is olvasható, élvezhető vizuális anyagokat készíthessenek.

A két monitor felbontása egyaránt 1920x1200 pixel, ennek köszönhetően full-HD tartalmak megjelenítésére is alkalmasak. Kontrasztarányuk 850:1, teljes válaszidejük 16 ms, a középtónusok között 6 ms alatt váltanak, betekintési szögeik mindkét tengelyen 178 fokosak. A kisebbik modell fényereje 300 cd/m2, a 27 hüvelykesé pedig 320 cd/m2. Mindkét típus két HDCP-kompatibilis DVI-I bemenettel rendelkezik, melyek révén két számítógépre is rákapcsolhatók, igény szerint analóg vagy digitális jelátvitelt választva. Perifériák két USB 2.0 portra köthetők. A talapzat a magasság, dőlés állítására, elforgatásra és portré üzemmódra is lehetőséget ad. Az Eizo új kijelzői február elejétől kaphatók, a FlexScan SX2461W és SX2761W ajánlott ára rendre 318 000, illetve 403 000 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés