Hirdetés

Egyre valószínűbb a Huawei szerverdivíziójának eladása

Korábban még ellentmondásos pletykák érkeztek az üzletág jövőjéről, de most már kezd tisztulni a kép.

A Huawei már régóta nyögi az USA által hozott szankciókat, és máig nagy kérdés, hogy mi lesz a vállalat szerverdivízióval, amelynek licencét nem újította meg az Intel, így a kínai vállalat többet nem árulhat olyan szervert, amelyben x86/AMD64 processzor dolgozik.

A fentiek miatt a kínai cég csak a házon belül fejlesztett processzorait használhatja, de ezek ARM architektúrára épülő megoldások, amelyek bizonyos területeket figyelembe véve szerverekbe is eladhatók, csak nem ide vannak tervezve, és ez nehezíti az értékesítésüket.

Korábban még úgy tűnt, hogy cég megtartja a szerverpiaci üzletágát, és áttérnek a saját fejlesztésű lapkákra, de mostanság arról szólnak a friss pletykák, hogy valószínűbb a szerverdivízió eladása. Erről a Bloomberg számolt be nemrég, és vannak is érdeklődők, közülük is kiemelendő a Henan Information Industry Investment, amely az állam által birtokolt Henan Investment Group befektetőcsoport leányvállalata.

A Henan Information Industry Investment azért is tűnik reális vevőnek, mert az x86/AMD64-es rendszerekkel foglalkozó Huaqin Technology partnere. Ezen túlmenően – a Bloomberg információi szerint – egy Hupej tartományi kormányt képviselő vagyonkezelő cég is be van vonva a tárgyalásokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés