Hirdetés

Egyre inkább kell az extra memóriakártya a Nintendo Switch konzolhoz

A vállalat maga ismerte el, hogy a jövőben érkező egyes játékok korlátozottan fognak működni, ha nincs a gépben egy microSD szabványú adattároló.

Számtalanszor írtuk már le, hogy a Nintendo Switch leggyengébb pontja az adattárolója, ugyanis a konzol mindössze 32 GB-os, ráadásul ez sem mind használható fel szabadon. Sajnos a jövőben ez egyre inkább jelent majd problémát, ugyanis a Nintendo elismerte, hogy már most készülnek olyan játékok, amelyek csak korlátok között futtathatók a beépített adattárolóval.

A friss hírek szerint az egyik első ilyen játék lesz az NBA 2K18, ami csak akkor telepíthető teljesen, ha a felhasználó vásárolt egy microSD szabványú memóriakártyát is a géphez. Természetesen maga a program futtatható lesz az extra adattároló nélkül is, de ez esetben bizonyos funkciók nem lesznek elérhetők.

A Nintendo szerint a microSD szabványú memóriakártya kiemelten ajánlott lesz a jövőben a nagyobb adatmennyiséggel dolgozó játékok futtatásához, ha a felhasználó szeretné megkapni a teljes élményt. Természetesen az NBA 2K18 dobozára is rá lesz írva ez az információ, hogy senkit ne érjen meglepetésként. Maga a játék egyébként 25 GB-nyi tárhelyet igényel majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés