Hirdetés

Egyesíti erőit a Philips és a BenQ

Tajvani székhellyel, "Philips BenQ Digital Storage" néven, közös vállalatot alapít a Philips és a BenQ. Az új társaság 2003 márciusi indulást tervez, és kizárólag az optikai meghajtókra specializálja magát. Feladata lesz új optikai szabványok kialakítása, a kutatás és legfőképpen új optikai meghajtók tervezése, gyártása, valamint professzionális terméktámogatás nyújtása.

Az új vegyesvállalat révén idővel még a - Philips és partnerei által megalkotott - DVD+RW szabvány is profitálhat majd ebből az együttműködésből. A cégbe a Philips adja a kutatási és fejlesztési részt, míg a BenQ a termékfejlesztési, gyártási és marketingfeladatokat vállalja magára - mondta K. Y. Lee, a BenQ elnök-ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: vállalkozásuk jelentős szereplője akar lenni az optikai tároló iparnak.

A Philips 51, míg a BenQ 49 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az új vállalatban. Elemzők szerint akár 15 százalékos piaci részesedést is megszerezhetnek maguknak rövid időn belül, ha jó minőségű és teljesítményű optikai meghajtók kerülnek le a gyártósorról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés