Hirdetés

Egyedi középkategóriás NVIDIA kártya az Asus műhelyéből is

Minden jel arra utal, hogy nemcsak a beavatottabb vásárlók, hanem a gyártók jó része is tisztában van azzal, hogy az NVIDIA új középkategóriás grafikus gyorsítói jelen körülmények közt nem hozzák a tőlük elvárt teljesítményt. Különösen igaz ez a lassú DDR2 memóriával felvértezett, mindössze 16 stream processzort tartalmazó G86 GPU-val ellátott GeForce 8500 GT-kre, melyekből egyre több gyártó készít gyorsabb, tuningolt változatot. Ezekhez csatlakozott most az Asus, mely heteken belül piacra dobja EN8500GT-TOP/HTP/256M típusú vezérlőjét. A 8500-as szériától egyébként mindennek ellenére komoly sikereket vár a tajvani gyártó, ezt jól jelzi legalábbis, hogy a GeForce 8500-as videokártyák választéka a mostani modellel együtt már nyolc különböző változatból áll.

Az EN8500GT-TOP/HTP/256M a referencia GeForce 8500 két legfájóbb pontja közül (alacsony órajelek, kevés shader processzor) az órajellel kapcsolatos helyzeten kíván javítani, az Asus így 450-ről 600 MHz-re emelte a GPU működési frekvenciáját, a 400 (effektíve 800) MHz-es DDR2 memóriákat pedig 700 (effektíve 1400) MHz-es GDDR3 memóriákra cserélték. A kártya mindemellett megkapta a 8600-as széria nagyméretű aktív hűtőjét (az Asus korábbi GeForce 8500-as megoldásai zömében passzív hűtésűek voltak), mely a gyártó szerint átlagosan 18 fokkal hűti jobban a GPU-t, mint a referenciamegoldás.

Az Asus újdonságához több saját fejlesztésű szoftver (Splendid, GamerOSD), valamint a túraautóbajnokság izgalmait felelevenítő Race The WTCC játékprogram is jár. A videokártyára szokás szerint három év jótállást vállal a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés