Hirdetés

Egy olcsóbb X79-es alaplappal rukkolt elő az MSI

Egy Sandy Bridge-E processzorra építkező komplett Intel Waimea Bay platformért meglehetősen vaskos összeget kell leszurkolnunk. A legolcsóbb hatmagos i7-ért 150 000 forint körüli összeget kell kifizetnünk, míg alaplapból nem ritka a 100 000 forint feletti megoldás sem. Szerencsére legalább utóbbiból van lehetőségünk nagyobb kompromisszum nélküli olcsóbb megoldást választani. Az MSI újonnan debütált X79A-GD45 Plus elnevezésű modellje elsősorban a barátságosabb árcímkével próbálja magához vonzani a potenciális vásárlókat.


[+]

Elsőre talán a legszembetűnőbb, hogy X79A-GD45 Plus az MSI által sokáig preferált kék színt szürkére cseréli. Szokás szerint a hűtőbordák dizájnja is módosult kissé, de ennek leginkább megint csak a megjelenés szempontjából van valami jelentősége. A legtöbb X79-es alaplaphoz hasonlóan ez a modell is összesen 8 DIMM foglalttal operál, melyekbe akár 16 GB-os és/vagy DDR3-2400 sebességű modulokat is pakolhatunk, így a rendszermemória maximális mennyisége akár a 128 GB-ot is elérheti. A processzor tápellátását összesen 9 darab DrMOS-alapú fázis biztosítja.


[+]

A megoldás összesen 6 darab PCI Express foglalatot vonultat fel, amik közül a három darab szürke színű slot 16 db 3.0-s szabványú sávot képes biztosítani, míg a két fekete az X79-es PCH 4-4 darab 2.0-s sávját vezeti ki. SATA portokból csak a PCH-ra hagyatkozhatunk a két 6 Gb/s-os, valamint a négy 3 Gb/-s os aljzat személyében. A manapság egyre fontosabbnak számító USB 3.0 portból összesen 4 áll rendelkezésre. Az alaplapról nem maradtak le a diagnosztikai LED-ek, illetve bekapcsoló-, reset- és CMOS Clear gombok sem, valamint még POST CODE kijelzőt is találhatunk rajta.

Az MSI X79A-GD45 Plus induló ára 250 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés