Hirdetés

Edimax szeminárium és gokartverseny

Az Edimax és a Kelly-Tech Kft. szervezésében megrendezett szemináriumon Eric Kuo, az Edimax lengyelországi irodájának vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd Agnieszka Melnicka marketingvezető előadása következett. Megismerkedhettük az Edimax piaci helyzetével, új célkitűzéseivel, a 802.11n szabvány sajátosságaival és az új termékekkel. Az Edimax termékpalettáját elsősorban otthoni és kisirodai hálózati termékek alkotják. Európában igencsak népszerű márka, forgalmának több mint 50%-át ezen a földrészen bonyolítja; a SOHO piacon a D-Link és a Linksys után a harmadik helyen áll a kelet-európai régióban. A gyártó annak köszönheti népszerűségét, hogy jó minőségű, alacsony meghibásodási aránnyal rendelkező termékeit kedvező áron kínálja.

Idén szeretnének még tovább fejlődni, ezért mostantól a termékek megjelenésére, formatervére is nagyobb hangsúlyt helyeznek. A termékek külsejének és a cég márkaimázsának megtervezésével új céget bíztak meg, megújultak a dobozok, barátságosabb lett a céglogó, illetve az új termékek burkolatát fehérre cserélték, hogy ne kelljen többé elrejteni szem elől a hálózati eszközöket. A még forgalomban lévő, régebbi termékek is folyamatosan megújulnak majd, megkapják az új csomagolást és burkolatot. További újdonság, hogy októbertől az Edimax meghibásodott, garanciális termékeit azonnal cserélik, a bevizsgálást csak utána végzik el. A megújulás és a felhasználók jobb kiszolgálása jegyében honlapjukon is végeztek némi ráncfelvarrást, részletesebb lett a terméktámogatás, illetve ígérik, hogy nemsokára elkészítik a magyar nyelvű változatot is.


Új dizájn

Manapság a vezeték nélküli hálózati eszközök a legkeresettebbek, idén már az Edimax eladásainak 70%-át ezek adták. Bár az új, 802.11n szabvány véglegesítése csak 2009-re várható, a gyártók idén sorra jelentek meg Draft-N 2.0-ás termékeikkel, mely alól az Edimax sem kivétel. Már kapható N-es router, PCI és Cardbus kártya, USB csatoló, és még idén megjelenik az N-es ADSL router is. Az N-es családot és a mókás megjelenésű EA-MARS antennahosszabbítót korábban már teszteltük. A cég büszkén hirdeti, hogy termékei jól együttműködnek más gyártók hálózati eszközeivel. Az USB csatlakozóval ellátott BR-6215SRg router, melyre hálózaton megosztható adattárat lehet csatlakoztatni, szintén szerepelt már tesztünkben, hamarosan érkezik utódja, a BR-6315SRg, amely peer-to-peer letöltést is lehetővé tesz. Az Edimax IP-kamerákat is piacra dobott, az IC-1500 és IC-1550 vezetékes és vezeték nélküli modellek mellett most felbukkant az IC-7000 is, amely éjjellátó üzemmóddal is rendelkezik. Hamarosan érkező újdonságok még az EN-9250TX-E PCI Express Gigabit Ethernet kártya, a DVI és az IP csatlakozós KVM kapcsoló, illetve a vezeték nélküli projektorszerver, mely lehetővé teszi egy projektor több gépről történő vezérlését.


IC-7000 és IC-1500 IP-kamerák

Az előadást Szász Ferenc kereskedelmi munkatárs folytatta a nyomtatószerverek általános bemutatásával, illetve a konkrét termékek ismertetésével. A termékek elnevezésének végződéséből lehet következtetni a csatlakozók fajtájára: P, mint párhuzamos, U, mint USB, W, mint wireless, M, mint multifunkciós, g, mint 54 Mbps sebesség. A jelenleg forgalomban lévő egycsatlakozós modellek a PS-1206 szériába tartoznak; a PS-1206U modellnek már megjelent az utódja, a PS-1216U, mely már támogatja a GDI nyomtatókat is. Újdonság a PS-2207SUg modell, mely két USB porttal és NAS-támogatással rendelkezik, hogy külső, megosztható adattárat is lehessen hozzá csatlakoztatni. Az adattárak biztonságos cserélése érdekében az USB csatlakozókhoz külön leválasztó gomb is tartozik. A 3-assal kezdődő nevű nyomtatószerverek, vagyis a PS-3203 és PS-3207 modellek háromportosak. Az Edimax nyomtatószerverei mind Vista- és Mac-kompatibilisek.

A rövid záróelőadásban Fazekas Attila ismertette az Edimax kis- és közepes vállalkozásoknak szánt termékeit, kiemelve a korábban nálunk is bemutatott AC-M1000 hálózati hozzáférés-vezérlőt, és nagyobb testvérét, az AC-M3000-et. Az előadások után egy gyors fotózást követően ebéd és izgalmas gokartverseny jutalmazta az érdeklődőket.

Azóta történt

Hirdetés