Hirdetés

Három thin Mini-ITX ECS alaplap érkezik a "szereld magad" PC-kbe

Úgy tűnik, jó úton haladnak az elsősorban All-in-One PC-k szabványosítását megcélzó törekvések, ugyanis egyre több gyártó száll be ebbe az üzletbe, ráadásul már nem csak az „egybegépek” gyártói használják az új fejlesztést, hanem médiacenterekben és barebone gépekben is gyakori szereplők. Az ECS viszont régi motorosnak számít ebben a szakmában, hiszen az első gyártó volt, mely szerelhető LCD-PC-t dobott a piacra (G11) még a tavalyi év végén, azóta pedig már az utód is megszületett (G24). Most azonban nem egy újabb komplett megoldással örvendeztetik meg a vásárlókat, hanem két új thin Mini-ITX formátumú alaplapot jelentettek be, név szerint a H61H2-TI és CDC-TI típusokat.

ECS CDC-TI Cedar Trail alapokon
ECS CDC-TI Cedar Trail alapokon

A CDC-TI egy alacsony fogyasztású kompakt megoldás, mely a kétmagos Cedar Trail Intel Atom D2700/D2550 és D2500 processzorokra épül. Halk gépek építéséhez a CDC-TI ideális választás lehet, ugyanis a 10 wattnál kevesebbet fogyasztó központi egységek hűtése teljesen passzív. A processzor mellé két darab SO-DIMM DDR3 foglalat került, mely maximum 4 GB memóriát képes fogadni. Tárolók csatlakoztatását a két darab SATA 3 Gbps porton keresztül lehet megoldani, külső perifériákat pedig a két USB 2.0-s kapun keresztül képes fogadni.


[+]

Bővíthetőség terén limitáltak a lehetőségek, a két darab (1 darab félmagas és egy 1 darab teljes méretű kártyát fogadó) Mini-PCIe/mSATA foglalat megléte mindenesetre örvendetes, illetve egyes piacokon opcionálisan PCIe x1 foglalat is felkerül az alaplapra. A grafikus megjelenítés a processzorban található PowerVR IGP feladata, így az ehhez szükséges kimenetek is integrálva lettek az alaplapra, mely jelen esetben VGA, HDMI és LVDS csatlakozási lehetőséget jelent.

A másik megoldást fotón egyelőre még nem mutatta meg az ECS, de az előzőnél sokkal nagyobb számítási teljesítménnyel kecsegtet, ugyanis a szabványos Intel H61 Express chipkészletre épített H61H2-TI jelzéssel ellátott alaplap Intel LGA1155 foglalatot kapott, amibe a második, illetve a későbbiekben a harmadik generációs Intel Core i3 és Core i5 processzorok illeszkednek. Felszereltség tekintetében a kis méret miatt itt is meg volt kötve a tervezők keze, így SATA 3 Gbps aljzatból, Mini-PCIe foglalatból és SO-DIMM DDR3 sínből is csak kettő áll rendelkezésre, utóbbi viszont 16 GB fogadására képes. Ezen felül kapunk még két darab USB 3.0-s és USB 2.0-s kapukat, HDMI ki- és bemenetet, LVDS és Gigabit Ethernet csatlakozást (ez utóbbi a CDC-TI-n is megtalálható).

Az újdonságok ára egyelőre nem publikus.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés