Hirdetés

Nincs többé elveszett távirányító és telefon!

Iszonyú bosszantó, mikor az ember feldúltan keresi a tévé vagy bármilyen más eszköz távirányítóját, de egyszerűen nem leli sehol, pedig tudja, hogy ott van a lakásban, kertben. Ennél talán már csak az dühítőbb, mikor a telefon játssza el ugyanezt. Mert hát végülis távvezérlő nélkül lehet élni (főleg, hogy ma már sok esetben viszonylag egyszerűen ki is lehet váltani), de mobil nélkül ma már nem nagyon.

EasyFinder
EasyFinder [+]

Ezen segíthet az Indiegogo kampányként futó Easyfinder, amelynek a lelke egy Bluetooth jeladóval ellátott, AAA méretű (mikroceruza) tölthető elem. Miután ezt párosították a telefonra, tabletre letölthető ingyenes alkalmazással, bármikor meglelhető egy radar segítségével, amennyiben 20 méteres távolságon belül található.

Tehát az elemet (amelyhez jár egy AA méretű tok is, ha arra lenne szükség) csak be kell tenni a távirányítóba, párosítani, amely így bekerül egy listába, ahol ez elnevezhető, illetve kis ikon is társítható mellé. Amennyiben elveszne, elég megnyitni az applikációt, kiválasztani a kívánt eszközt, és képernyőn megjelenő radarral megtalálni. Ez egyben értelemszerűen azt is jelenti, hogy több eszköz kezelésére is képes az alkalmazás.

Ráadásul a dolog visszafelé is működik. Ugyanis amennyiben a telefonnak, tabletnek kélne lába, elég megnyomni az elemen egy gombot, a mobil riasztója pedig rögtön visítani kezd. Egyetlen ilyen különleges elem jelenleg 25 dollárba kerül, de ha valaki többet venne, akkor nyilván olcsóbban megúszhatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés