Hirdetés

CES 2012: az ASUS UFO-kkal erősítené a hálózatokat

Egy hálózati eszközt ritkán illetünk olyan jelzőkkel, mint attraktív vagy futurisztikus, az unalmas dobozok általában rejtőzködésre vannak kárhoztatva. Az ASUS azonban olyan különleges hozzáférési pontot mutatott be, mely nem csak technológiailag, hanem megjelenésében is kimagasló. A bejelentés egyetlen kép kíséretében az idei CES alkalmával történt, de már ebből is tisztán látszik, nem mindennapi formatervvel van dolgunk.

Az ASUS EA-N66 hivatalosan egy „Ethernet to Wi-Fi bridge”, vagyis segítségével egyetlen számítógép vagy egy hálózatrész kábelen csatlakoztatható egy vezeték nélküli hálózathoz. Viszont mint a legtöbb hasonló eszköz esetében, itt is több funkció ellátására képes az EA-N66, igény esetén hozzáférési pontként vagy ismétlőként (repeater) is üzemelhet, Wi-Fi hálózatunk hatósugarát kiterjesztve. Technológiailag abszolút élvonalbeli, egy alkalmas IEEE 802.11 n hálózathoz 450 Mbps-os sebességgel is képes csatlakozni, ráadásul teszi mindezt választhatóan 2,4 GHz-en vagy 5 GHz-en.

Jelen pillanatban nem sok számítógép, notebook és Wi-Fi adapter kompatibilis az 5 GHz-es kommunikációval és/vagy a 450 Mbps-os adatátviteli tempóval, ezért az EA-N66 a megfelelő routerrel párosítva felpörgeti az eseményeket. A specifikációja azonban a terméket megpillantva azonnal eltörpül, bátran kijelenthetjük, hogy ez az egyik legfuturisztikusabb eszköz, amit valaha láttunk. Háromszög alapú formavilágát különleges antennakonfigurációval és némi sejtelmes, kéken derengő fénnyel bolondították meg. Sajnos vételárról vagy megjelenési dátumról nem esett szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés