Hirdetés

E-könyvolvasó az Asustól?

Jónéhány e-book olvasót láthattunk már, legismertebbek talán a Sony eReader eszközei és az Amazon Kindle-je. Közös tulajdonságuk, hogy szinte mindegyik 4-16 szürkeárnyalatú kijelzővel rendelkezik, elvétve egy-egy érintőképernyős modellel. Szinte minden esetben e-papír technológiát használnak a szövegek, sőt, újabban a felbontás növekedése miatt a képek megjelenítésére. A készülékek legtöbbször egyoldalas, álló formátumúak.

Az Asus teljesen máshonnan közelítette meg a dolgot, és a megszokott, papír alapú könyvekről mintázta új termékének kinézetét. Az egyelőre Eee Reader néven ismert (bár az EeeBook-on sem lepődnék meg) olvasó két kijelzővel rendelkezik, tehát a laptopszerű gépet kinyitva egy könyv benyomását keltő látványt tárul elénk. A masina notebookként is használható lenne, ilyenkor a két érintőképernyő közül az egyik a billentyűzet szerepét veszi át. Magát a kétmonitoros gépet, legalábbis egy prototípusát már az idei CeBIT-en látni lehetett, de akkor még inkább koncepciómodell volt.

A cég még év vége előtt szeretne belépni az e-book olvasó piacra. Céljuk természetesen az, hogy a meglévőknél olcsóbb és jobb készüléket adjanak ki. Így például valószínűleg színes kijelzője lesz a könyvolvasóknak, eltérően a ma piacon lévők szürkeárnyalatos  modellektől. Persze ez rögtön felvet egy fontos kérdést is: az akkumulátoros üzemidőt. Ugyanis az e-papír technológiát nagyon alacsony áramfelhasználása miatt alkalmazzák. Pontos megjelenési időt és árat nem tudni, de nagyjából 160 dollár körüli összegre lehet számítani, ami második generációs Kindle-ök árcédulájának a fele, és a Sony könyvolvasóinak áránál is kevesebb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés