Hirdetés

Döbbenet: ez nem egy kőkori lelet, hanem egy új tévé

A japán székhelyű, rendkívül szerteágazó tevékenységet folytató, többek között irodai eszközök, szórakoztatóelektronikai berendezések és bútorok gyártásával foglalkozó E-Balance bejelentette, hogy egy új almárkát indít útjára Roommate néven. Ennek első tagja az EB-RM19DTV típusjelzésű televízió, ami sajnos nem tűnik nagy durranásnak.

E-Balance Roommate EB-RM19DTV
E-Balance Roommate EB-RM19DTV [+]

A 240 dollárba kerülő 18,5 hüvelykes képátlójú, Edge LED háttérvilágítású LCD televízió felbontása 1366x768 képpont, betekintési szöge horizontálisan 170, vertikálisan mindössze 160 fok. Működés közben 36 wattot fogyaszt, tömege mindössze 3,4 kilogramm. Rendelkezik beépített médialejátszóval, amelyre az USB porton, vagy SD kártyán keresztül juttathatóak el a különféle tartalmak. A formátumtámogatás viszont nem nevezhető kiemelkedőnek, hiszen az MP3 és WMA zeneszámok, JPG képek mellett csak az AVI videók kezelésével boldogul.

Az okostévé rendszer hiányzik belőle, internetes alkalmazások futtatását nem teszi lehetővé, és a webes böngészést is el lehet felejteni. Rendelkezik viszont integrált DVD lejátszóval, aminek 2015-ben már nincs túl sok értelme, szinte csak arra jó, hogy az árát növelje. A dizájnja a vastag, fényes lakkfekete káváknak köszönhetően kifejezetten ódivatúnak tűnik. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha találtak volna egy olyan raktárat, amelyben 2010 óta nem járt egy lélek se, ami tele volt "új" panelekkel és DVD lejátszókkal, és ebből raktak össze valamit.

Előzmények

Hirdetés