Hirdetés

Dupla LCD paneles 8K tévével állt elő a Hisense

A 75 hüvelykes ULED modellben 1 millió, egyedileg vezérelhető háttérvilágítási zóna van

A Hisense azon ritka cégek sorát erősíti, amely nem a másolásban, hanem a saját technológiák, megoldások fejlesztésében látja a jövőt. A kínai vállalat a múltban is előállt néhány szokatlan készülékkel, és e jó szokásukat idén is megtartották.

A gyártó most bejelentette, hogy egy olyan 8K felbontású tévével lépnek színre, amelyben két darab, egy hagyományos és egy kiegészítő, monokróm LCD panel található. Ez utóbbi feladata, hogy az ULED háttérvilágítási rendszer által szolgáltatott fényt csak ott engedje át, ahol erre szükség van, ennek köszönhetően pedig gyakorlatilag egymillió egyedileg vezérelhető zóna jön létre a készülékben. Ez állítólag igen jó hatással van a kontrasztosságra, a cég szerint a modell 150 000:1 valós kontrasztarányt produkál, ami az LCD képalkotási technológia esetében extrém jó értéknek számít.

Megnéztük működés közben is a HZ75U9E típusjelzésű, 75 hüvelykes képátlóval bíró készüléket, és tényleg elég jónak tűnt a kép minősége. De azért az is igaz, hogy direkt egy speciális demo anyag futott rajta, szóval az lett volna a meglepő, ha bármilyen hibát tapasztalunk. A Hisense egyelőre még nem árulta el, hogy mikor és mennyiért kezdi majd árulni ezt a nem mindennapi televíziót.

Előzmények

Hirdetés