Hirdetés

Dual RAM slot-os lapok: két-ség

Pár napja egy hír erejéig épp azt fontolgattuk, vajon lesz-e abból valami, hogy majd a DDR-RAM-okra átállás okán, már ami a gyártókat illeti, ismét erőre kaphat az SDR-es piac, és lesznek itt nekünk még drága RAM-ok dögivel.. Talán igen, talán nem, mindenesetre az alaplapgyártók egyik platformot sem szeretnék elzárni a júzerektől, legalábbis egyre-másra jelentetik meg SDR/DDR slot-okat egyaránt hordozó lapjaikat, mert így könnyedén lehet majd továbbfejlesztenünk, a lapban is lesz még tartalék. Egyelőre a potom pénzeken megszerezhető SDR modulokkal indítanánk, aztán hajrá, DDR-t neki!

A sort talán az MSI nyitotta, ő mind a VIA Pro266 (Pro266 Master/Socket370), mind az Ali MAGiK 1 köré (K7MG Pro/SocketA) épített dual RAM slot-os konfigot, most pedig már a Chaintech hasonló lapjáról hallani, illetve olvasni, net-szerte. A beszédes 7VJD jelű alaplap ugyan egy harmadik DDR-es chipset-re épül (VIA KT266), de szintén a SocketA-s platformot szolgálja ki. A DDR modulok ára pedig csak egyre alakul, szépen kerekedik, hogy minél többeknek lehessen tényleges alternatíva..

Azóta történt

  • Memóriagyártók krízise

    Nem meglepő, hogy a memóriachipeket gyártó cégek lassan leadják a kulcsot és angolosan távoznak... évek óta recesszió van.

Hirdetés