Hirdetés

DTS-képes hangrendszer pendrive méretben

„USB sound card” – mondja az angol a külső, USB portra köthető hangkeltő áramkörökre, jóllehet ezeknek az eszközöknek már csak működésük módjában van némi közük a számítógépekbe építhető hangkártyákhoz. Ilyen hangkeltőt dob piacra hamarosan a multimédiás termékeiről ismert Turtle Beach Audio Advantage Amigo néven. A pendrive méretű eszköz egyik fő erénye, hogy S/PDIF portján egyaránt közlekedhet Dolby Digital és DTS szabványú digitális jel, így a megfelelő dekóderrel ellátott erősítőhöz kötve a lehető legjobb minőségű hang csiholható ki a rendszerből.

A hordozható számítógépek kiegészítőjének szánt Amigo (magyarul: barát) a digitális kimenet mellett erősített jelkimenettel, szabvány jelbemenettel, illetve mikrofonbemenettel és beépített mikrofonnal is el lett látva. A valós idejű jelfeldolgozó processzornak köszönhetően a lejátszott hang feljavítható, vagy könnyűszerrel effektezhető, a hangszín megváltoztatására pedig egy 10 sávos equalizer áll rendelkezésre.

A Turtle Beach Audio Advantage Amigo egy mikrofonnal ellátott fülhallgatóval, illetve az AudioSurgeon szoftver limitált változatával csomagolva kerül forgalomba januárban, 40 dolláros, azaz átszámítva nagyjából 8 500 forintos fogyasztói áron.

Azóta történt

Hirdetés