Hirdetés

Dizájnos multimédiás PC-ket dob piacra az AOpen

Az AOpen a Computex alkalmából mutatta be új ePC (entertainment PC) termékcsaládját, melynek képességeit elsősorban a multimédiás felhasználás igényeihez szabták. A szórakoztatóelektronikai berendezésekhez illő méretű és megjelenésű ePC-k többféle változatban, ezüst és fekete színben kerülnek piacra. A Media Server 400/410 egy komolyabb erősítőre emlékeztet. Szíve egy kétmagos Intel Pentium D 820 (2,8 GHz) processzor és az i945 chipset, melyhez legfeljebb 4 GB DDR2 memória kapcsolható. Grafikus kártya számára természetesen PCI Express x16 aljzat biztosított.

A gép gyárilag egy 250 GB-os merevlemezt tartalmaz, de (a nem végleges specifikáció szerint) további hattal bővíthető. Az alapfelszerelés része egy DVD-olvasó / CD-író kombó, egy távirányító, valamint egy kétcsatornás tévétuner kártya, amellyel egyidejűleg két műsor fogható. Az audiovezérlő 7.1-es térhangzást biztosít, videojelek számára S-Video, kompozit és komponens kimenetek állnak rendelkezésre. A komoly videószerkesztő és -archiváló rendszerré kiépíthető gép állapotáról az előlapon elhelyezett VFD (vacuum fluorescent display) kijelző tudósít.

Az XC Rec6 néven bemutatkozó rendszerek kevesebb hellyel is beérik, Pentium M processzoruknak köszönhetően pedig hűtésük sem okoz gondot. A 300 x 430 x 69 mm-es gépek a fenti médiaszerverhez hasonlóan Windows XP Media Center Edition operációs rendszerrel érkeznek. Az EP915-M típusjelű modellbe i915GM + ICH6 chipset kerül, amelyhez DDR2-400/533 memória, illetve egy PCI Express x16 foglalat is kapcsolódik. Az EP855-II megelégszik a régebbi i855GME + ICH4M lapkapárossal, így csupán AGP 4x bővítési lehetőséget kínál.

Az előbbi típus nyolc-, utóbbi pedig hatcsatornás hanggal szolgál; a Firewire, USB 2.0, IDE és SATA csatlakozók, valamint a Gigabit Ethernet interfész egyikről sem hiányzik. Az S-Video mellé csak az EP915-M esetében társul komponens videokimenet. Az XC Rec6 rendszerek egy 5,25 és egy 3,5 vagy 2,5 hüvelykes meghajtóval bővíthetők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés