Hirdetés

Egy dizájnos és két energiatakarékos modellel bővül a monitorok választéka

Különböző igények alapján alkotta meg új monitorait az AOC és a BenQ. Az előbbi gyártó a megjelenítésre és megjelenésre helyezte a hangsúlyt, hiszen új modelljük kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, s emellett bármelyik szobában vagy irodában jól mutat. Az utóbbi gyártó viszont főleg az energiatakarékosságot tartotta szem előtt LED háttérvilágítású kijelzőinek megalkotásakor, a V2410T és V2410B alig feleannyi energiát igényel, mint egy hasonló méretű, hagyományos készülék.

Az AOC tehát a kompromisszumok nélküli képminőségre voksolt, amikor megalkották az iF23-at. A monitorban IPS panel kapott helyet, ennek köszönhetően a színhűsége példás, a betekintési szögek pedig 178 fokosak. A 16:9 képarányú, 23 hüvelykes megjelenítő 1920x1080-as felbontással rendelkezik, a válaszideje 6 ms szürkéből szürkébe váltás esetén, a maximális fényereje 250 cd/m², és 100 000:1 dinamikus kontraszttal rendelkezik.

AOC iF23
AOC iF23

A vonzó külsejű készülék nemcsak látványra karcsú, tényleg az: 558 x 397 x 191 mm-es méretéhez csupán 5 kg-os tömeg társul, igaz, a látvány és a könnyedség oltárán feláldozták a rugalmasságot, ugyanis a kijelző nem forgatható és nem is nagyon dönthető. A csatlakozók közül a D-Sub mellett DVI is található rajta, és az ára is egészen kedvező: az áprilisban forgalomba kerülő AOC iF23-ért körülbelül 370 dollárt kell majd kifizetni.

A BenQ egészen másféle szempontot tartott a legfontosabbnak a V2410T és a V2410B megtervezésénél, méghozzá az energiatakarékosságot. A két változat közötti egy betűs eltérés gyakorlatilag az állíthatóságot jelöli: a T utótagú modell rendelkezik pivot móddal, és a magassága is szabályozható, míg a másiknál ezek a lehetőségek hiányoznak. A vállalat egy másik monitorával vetette össze az új modelleket: a LED-es háttérvilágításnak hála 44%-kal fogyasztanak kevesebbet, mint a G2441HD, és az eltérés az ECO mód használata esetén az 56%-ot is eléri. Éppen ezért főleg nagyvállalatoknak, nagyobb irodáknak ajánlják a két készüléket, ahol tekintélyesebb géppark esetén a kevesebb fogyasztás érezhető megtakarítást eredményez.

BenQ V2410P
BenQ V2410P

A 24 colos megjelenítők Full HD, azaz 1920x1080 pixeles felbontással rendelkeznek, és TN panellel vannak felszerelve. Ez azt jelenti, hogy a betekintési szögeik nem annyira nagyok, mint az AOC modellnél,, és a színhűségük sem olyan jó, viszont a hétköznapi, otthoni vagy irodai használatban ez kevés hátrányt jelent. A monitorok rendelkeznek a Senseye technológiával, és a 16:9-től eltérő képarányú felbontásokat is meg tudják jeleníteni torzítás nélkül. A BenQ V2410T és V2410B szintén áprilisban kerül a boltokba 319, illetve 279 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés