Hirdetés

Dizájnos, gyors és méretes adattárolók

Némelyik gyártó tervezőinek néha sikerült elvonatkoztatniuk a szokásos szappantartó formájú külsőtől, és kissé egyedibb dizájnú hordozható készülékeket mutatnak be. Az I-O Data következő hónapban debütáló HDPN-U500/V jelzésű külső winchestere ezt a koncepciót követi, és erre a fényes fekete felület csak rátesz egy lapáttal még. A borítás egyúttal véd is, mivel a vállalat szerint a termék kibírja a 70 cm-es magasról bekövetkező esést is. A 95 x 123 x 20 mm-es méretű és 190 grammos tárolóban egy 500 GB-os HDD lapul, interfészként pedig 2.0-s USB áll a felhasználó rendelkezésére. Az újdonság egy év garanciával 172 dollárért vásárolható meg.

I-O Data HDPN-U500/V
I-O Data HDPN-U500/V

A LaCie rajongói sem panaszkodhatnak, mivel a Rikiki Go széria az említett cég hasonlóan tetszetős kinézetű, külső meghajtóit takarja. A 75 x 110 x 13 mm-es alumíniumburokba zárt winchester is rendelkezik beépített USB kábellel, így az tényleg mindig kéznél lesz. A termék két év garanciával 500 GB-os és 1 TB-os változatokban lesz kapható 90, illetve 150 dolláros áron. A biztonsági mentés készítését segítő szoftver mellett jár hozzá még egy 10 GB-os, biztonságos online Wuala tárhely is.

Rikiki Go [+]
Rikiki Go [+]

A Transcend SSD felhozatalát frissítette – bár ezúttal elsődlegesen nem a kinézet figyelembevételével. A flash-alapú tárolók sebességén és kapacitásán javított a vállalat, így az új készülékek átviteli tempója olvasásnál eléri a 260 MB/s-os értéket, írásnál 200 MB/s-ot lehet mérni. A 2,5”-es tárolók SATA interfészen csatlakoztathatók, és ismerik a Windows 7 TRIM funkcióját is. Az új felhozatal 32, 64, 128, 256 és 512 GB-os modellekből fog állni, és ezekre a Transcend két év garanciát vállal.

Transcend SSD-k
Transcend SSD-k

Ha már a flash-alapú tárolókról esett szó, a Silicon Power is előállt eggyel, mégpedig egy Class 10-es SDHC memóriakártyával. A 32 GB-os megoldás besorolásából kitalálható a minimum 10 MB/s-os írási és olvasási sebesség, így a DSLR fényképezőkbe vagy a HD kamkoderekbe kiváló lehet. Az élettartam garanciával kapható termék megfelel az SD3.0-s szabványnak is.

Silicon Power 32 GB Class 10 SDHC
Silicon Power 32 GB Class 10 SDHC

Ugyancsak 32 GB-os kapacitású memóriakártya jelenik meg a Team Group kínálatában, ám a cég inkább a microSDHC kínálatot bővíti. Az újdonság Class 2-es sebességosztályú, tehát minimum 2 MB/s-os adatátviteli tempót garantál. Az élettartam garanciával rendelkező újdonság áráról még nem nyilatkozott a gyártó.

Team Group 32 GB Class 2 microSDHC
Team Group 32 GB Class 2 microSDHC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés