Hirdetés

Diverzifikáció: RAID vezérlőket gyárt a VIA

A VIA az alaplapi chipkészletek mellett egy ideje optikai meghajtókhoz, USB és Firewire vezérlőkhöz, hálózati kártyákhoz, video és audio kontrollerekhez is gyárt chipeket. Ezek legtöbbje alacsony árú megoldás, amely végül a lapgyártók döntései nyomán alaplapokra kerülnek, mint integrált megoldás. A fenti szegmensek mellett a VIA most az IDE RAID vezérlők piacára is betör, VT6410 és VT6420 jelű megoldásaival.

Az előbbi egy ATA/133-as RAID vezérlő, amely a PCI buszt használva kapcsolódik az alaplap többi egységéhez, RAID 0, 1 és 0+1 módú működést implementálva. A második chip, a VT6420 lényegesen komolyabb, hiszen az egy szem ATA/133-as csatorna mellett két Serial ATA-150 csatlakozót is támogat a fenti RAID funkciók mellett.

Ismervén a VIA stabil vevői bázisát, biztos, hogy alaplapokra integrálva a fenti vezérlők sikeresek lesznek (ha a technika ördöge nem szól közbe), így -- látatlanban és laikus szemmel nézve a dolgokat -- a VIA döntése minimum jónak tűnik. A megjelenés dátuma ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés