Hirdetés

Diszkréten egyedi Vegák az MSI-től

A nemrég bejelentett RX Vega Air Boost család külsőre alig különbözik a referenciától.

Egyelőre csak óvatosan nyúlt az AMD készítette referenciadizájnhoz az MSI, amikor piacra dobta RX Vega Air Boost sorozatát: a Vega 64 és Vega 56 modelleket is tartalmazó család külsőre nem sokban különbözik a chipgyártó által megálmodottól, belül azonban némi tuningon esett át a hűtés, így némileg nagyobb teljesítményre számíthatunk.


[+]

Az Air Boost széria alapját az AMD által tervezett PCB adja mind a Vega 64-es, mind a Vega 56-os változatok esetén, a továbbra is blower rendszerű hűtés viszont nagyobb hatékonyságú bordázatot kapott, így nagyobb hatékonysággal szállítja el a hőt a GPU-ról és a VRM-ről (az előbbivel egy rézmag, az utóbbival az azt körülvevő alumíniumtalp érintkezik). Mindez a Vega 64 Air Boost OC és a Vega 56 Air Boost OC esetén némi órajel-emelésre is lehetőséget ad, az előbbinél 1272/1575 MHz-re, az utóbbinál pedig 1181/1520 MHz-re számíthatunk az alap- és a boost frekvencia tekintetében, miközben a memória működési frekvenciája nem változik. Az „OC” mentes Vega 56 Air Boost marad a gyári, 1156/1471 MHz-es órajelen.


[+]

Mindhárom kártya esetében módosítottak a kiömlőnyílások alakján, kimenetből pedig három DisplayPort 1.4 és egy HDMI 2.0 port került rájuk. Extra tápellátást minden esetben két 8 tűs csatlakozóval kell biztosítani. A Vega 64-es változat hivatalos ára egyelőre nem ismert, a kisebb testvérek esetében egyelőre 400 illetve 440 dollárról hallani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés