Hirdetés

DirectX 10-kompatibilis lett az NVIDIA külső grafikus rendszere

Az NVIDIA tegnap bejelentette, hogy szállítja tavaly augusztusban debütált professzionális termékcsaládjának legújabb tagját, a Quadro Plex Visual Computing System (VCS) Model IV-et. A két Quadro FX 5600-as videokártyát felvonultató új típust elődeihez hasonlóan kifejezetten számításigényes feladatok elvégzésére tervezték, és nem hiányoznak belőle a profi vezérlők egyéb ismérvei sem, úgy mint a többcsatornás kimenet vagy a Genlock/framelock funkció. A Model IV azonban több képpufferrel szolgál, és már a DirectX 10 API-val, ezzel együtt a Shader Model 4.0-val is kompatibilis.

A Quadro Plex 1000 Model IV teljesítményét jól érzékelteti, hogy másodpercenként akár 80 milliárd pixel, illetve 7 milliárd vertex feldolgozására képes, és a kezelt felbontás elérheti a 148 megapixelt a 16 szinkronizált digitális kimeneten vagy a nyolc HD SDI csatornán. Egy gazdaszámítógépre legfeljebb két Quadro Plex egység köthető, de a skálázhatóság érdekében fürtözött rendszerek is létrehozhatók több VCS-sel. Ilyenkor jöhet jól, hogy a Quadro Plex házat néhány takaróelemtől megfosztva párosával (egy 3U magas tömböt alkotva) szabványos 19 colos rackszekrénybe is be lehet építeni.

Az új típus alapjául szolgáló két Quadro FX 5600-as grafikus vezérlő a GeForce 8800-as családdal áll rokonságban: a GPU-k 384 bit széles interfészére egyenként 1,5 gigabájtnyi GDDR3 memória kapcsolódik, melynek elméleti maximális sávszélessége 76,8 GB/s. A Quadro Plex Model IV négy dual-link DVI-I csatornával és Stereo kimenettel rendelkezik, támogatja a HD SDI, valamint a Genlock/framelock funkciókat, továbbá a 64x SLI FSAA üzemmódot. A korábbi modellekhez hasonlóan ez a típus is befogható nem grafikai jellegű számításokra a CUDA SDK fejlesztőcsomag révén.

A nem mindennapi teljesítményért és tudásért nem mindennapi összeget kér cserébe az NVIDIA: a Quadro Plex Model IV csaknem 17 500 dolláros árcímkét kap (ez körülbelül 3 155 000 forintnak felel meg).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés