Hirdetés

Dell XPS 13 Developer Edition gyárilag Ubuntu operációs rendszerrel

Sputnik kódnév alatt korábban is dobott már piacra úgynevezett XPS 13 Developer Edition (fejlesztői változat) névvel illetett notebookot a Dell, amelyeken Windows operációs rendszer helyett gyárilag Ubuntu Linux került. Az szovjet műhold nevét viselő, meglehetősen erős közösségi hátszéllel működő projekt immáron a harmadik lépcsőfokot mássza meg.

Alapvetően a mostani változat felbukkanása a Haswell megjelenésének tudható be, így például megmaradt a 13,3 colos képátlójú Full HD kijelző, ami ezúttal érintős képességgel egészült ki, de a 8 GB rendszermemória és az SSD, mint háttértár és az előtelepített Ubuntu 12.04 LTS operációs rendszer otthona nem változott. A gép azonban mostantól kétféle kiépítéssel lesz elérhető, így az SSD tárhely 128 vagy 256 GB, illetve ezzel párhuzamosan a processzor Core i5-4200U vagy Core i7-4500U lehet.

Az 1249 és 1549 dolláros masinák (melyek leváltják a korábbi, Ivy Bridge processzoros modelleket) természetesen minden olyan egyéb kiegészítővel rendelkeznek, mint Windowst futtató, Ultrabookként aposztrofált társaik, így megtalálható bennük a kétsávos Wi-Fi és a Bluetooth 4.0-s vezérlő, a HD webkamera és a cseppálló háttérvilágításos billentyűzet, tápellátásukról pedig hatcellás, 55 Wh-s akku gondoskodik. A hírek szerint az újdonságok két hullámban, november végén és decemberben érkeznek Európába.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés