Hirdetés

Dell netbook alapokra épített tablet érkezhet a Stantumtól

A Stantum neve sokaknak talán ismeretlenül hangzik. A cég 2002 óta foglalkozik a multi-touch beviteli eszközök technológiájával, fejlesztésével. Láthattunk már eddig is néhány házilagos megoldást, amikor a lelkes felhasználók netbookból építettek tabletet maguknak. Azonban ez talán az első eset, amikor egy cég tette ugyanezt, természetesen ehhez mérhetően jóval komolyabb minőségben. Esetünkben a Stantum fogta egy Dell Inspiron Mini 10 netbook alaplapját, amihez csatlakoztatott egy érintőképernyőt, és végül mindezt egy saját burkolatba építette. Voila! Kész is lett a Slate PC, ez a kicsi, könnyű, billentyűzet nélküli szerkezet.

A 16:9-es képarányú kijelző természetesen a gyártó saját terméke. Ennek a különlegessége, hogy akár mind a tíz ujjat is képes érzékelni és kezelni. A felület fel tudja dolgozni a nyomás erősségét, aminek a forrása egyébként az ujjunk mellett stylus is lehet. Mindezek mellett alacsony a fogyasztása és a gyártási költsége is. Gyárilag támogatja a Windows 7 operációs rendszert, nem szükséges külön driver hozzá. A 10,1”-os képernyő felbontása 1024x600, kontrasztaránya 500:1, a legnagyobb fényereje pedig 200 cd/m2.

Stantum Slate PC
Stantum Slate PC

A készülék az Inspiron 1010 modellre épül, így a legtöbb hardveres tulajdonsága megegyezik azzal. A Slate PC mérete 260 x 181 x 30 mm, a tömege pedig alig lépi át az egy kilogrammot, pontosan 1035 gramm. Egy 1,33 GHz-en működő Z520-as Atom dolgozik benne Intel GMA 500 integrált grafikus maggal. Memóriából 1 GB-ot, háttértárból pedig 160 GB-ot tettek bele. A Csatlakozók között találunk két USB-t, HDMI-t, hangkimenetet és -bemenetet, Ethernet aljzatot és egy SD/MMC kártyaolvasót is. Az első verzióból még hiányoztak a vezeték nélküli adatátvitelt biztosító adapterek, ám a második kiadás már rendelkezik Bluetooth és Wi-Fi vevővel is.

Egyelőre nincsenek biztos információk arról, hogy a gyártó piacra is kívánja-e dobni a Slate PC-t, vagy csak egy koncepciónak tervezett masináról van szó. Emiatt az ára is ismeretlen, de reméljük, hamarosan többet is megtudunk róla.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés