Hirdetés

A Dell még lát fantáziát a tabletpiacban

A Dell régóta próbál betörni a táblagépek piacára, de az eddig bemutatott termékek messze nem teljesítették a célkitűzéseket. A Streak családba tartozó médiatabletek komoly vereséget szenvedtek el a konkurenciától, így a vállalat egyelőre kevés eladással a partvonalról figyeli a tabletpiac eseményeit.

A cég azonban nem adta még fel. Steve Felice, a Dell szóvivője elmondta, hogy jelenleg több táblagépet is fejlesztenek. A vállalatot elsősorban a Windows 8 érintőképernyős képességei győzték meg arról, hogy megéri folytatni a versenyt, de nem zárták ki teljes mértékben az Androidot sem, noha az ezzel kapcsolatos keserű emlékeket biztos nem könnyű feledni.

A Dellnél úgy gondolják, hogy a médiatabletek piaca már kellőképpen le van fedve, de az üzleti megoldások szegmense még meglehetősen hiányos, és a Windows 8-cal ez egy olyan értékes piaci rés lesz, amit a vállalat betömhet.

A Dell Latitude ST papíron még tartja magát
A Dell Latitude ST papíron még tartja magát

A cég egyébként készített már Windows 7-es tabletet Latitude ST néven, de a termék az operációs rendszer gyenge érintőképernyős képességei, illetve az Intel Atom Z670-ben található PowerVR technológiára alapozó IGP – sajnos mára tradicionálisan gyengének számító – driveres támogatása miatt messze nem aratott osztatlan sikert. Ettől függetlenül a Dell a Windows 8-cal jó irányba lép, csupán olyan hardvert kell választani, melynek a szoftveres támogatása is eléri az értékelhető szintet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés