Hirdetés

Combos 2 az 1-ben mobil gépezet a Delltől

Az új, tabletté alakítható XPS 15 nemcsak erős hardvert, de különleges felépítésű billentyűzetet is kapott.

A világ legnagyobb teljesítményű, 15”-es 2 az 1-ben noteszgépeként hirdeti az új XPS 15 változatot a Dell, és az biztos, hogy a közben szintén rekordvékonyságú, 16 mm-es házba épített hardver papíron elég erősnek tűnik, hiszen a tavalyi 13”-es modellnél látott Core 5Y és 7Y CPU-k helyett most már egy rendes, nyolcadik generációs Core i5 vagy Core i7 dolgozhat benne – ráadásul egyenesen a Kaby Lake-G szériából. Más szóval a tavasszal, 1300 dolláros induló áron érkező gépnél a Core i5-8305G vagy a Core i7-8705G közül választhatunk, amelyekben a Radeon RX Vega M GL pGPU dolgozik, külön 4 GB HBM2 memóriával megtámogatva. Ezenfelül a notebookok 8 vagy 16 GB-nyi RAM-mal, 128 GB és 1 TB közötti PCIe SSD-vel, továbbá 15,6”-es InfinityEdge kijelzővel rendelhetők. Utóbbin belül választható 100%-os AdobeRGB-t ígérő 4K-s vagy 100%-os sRGB-t ígérő Full HD-s verzió, tíz ujj, illetve a külön tartozéknak tekinthető aktív toll érzékelésére képes panellel, valamint Gorilla Glass 4 védelemmel.


[+]

Az új XPS hűtése a 13 hüvelykes testvérben bemutatkozott GORE anyaghoz nyúl, a 75 Wh-s akkumulátorral pedig 15 óra üzemidőt ígér a gyártó. A 354 x 235 mm-es alapterületű és 1,97 kg induló tömegű notebook oldalain két Thunderbolt 3 és három USB 3.1 Type-C konnektor található, amelyek mindegyike használható a noteszgép töltésére, DisplayPortként és külső eszközök felé töltőcsatlakozóként, emellett a tervezők microSD kártyaolvasót és headsetcsatlakozót is elhelyeztek az újdonságon.


[+]

Hálózati adapterként választható a Killer 1435 vagy az Intel 8265, amelyek mindegyike 2x2-es IEEE 802.11ac-s Wi-Fi modell, de a vPro használatához mindenképpen az utóbbira van szükség, ezenfelül alapfelszereltség még a Bluetooth 4.1 és a Windows Hello szolgáltatással kompatibilis infravörös kamera. Utóbbi mellé opcionálisan választható a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasó, mint egy másik biometrikus azonosítást lehetővé tévő eszköz.


[+]

Különleges kialakítást kapott a billentyűzet is, amelyet a Dell Mag-Levnek hív, a lényeg itt az, hogy a 0,7 mm-es úttal rendelkező gombok alá apró mágnespárok kerültek, amelyek taszítása a gyártó állítása szerint olyan hatást kelt, mintha a 0,7 mm-nél mélyebb lenne a klaviatúra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények

Hirdetés