Debütált a SiS R659

A SiS R659 az R658-as lapka utódja és ahhoz hasonlóan támogatja a Rambus/RDRAM-okat. Újdonság viszont, hogy az új jövevény már a PC1200-as szabványú Rambus memóriákkal is elboldogul, illetve, hogy a memóriavezérlője négycsatornás. Ezáltal a maximum elméleti sávszélesség akár 9,6 GB/s (!) is lehet.


A SiS R659 természetesen támogatja a 400, az 533 és a 800 MHz-es FSB-vel rendelkező Pentium 4-es processzorokat. A chipset 8x-os AGP-slotot, hat PCI-sínt, két ATA133-vezérlőt is kínál. A lapka akár 16 GB(!) ECC-s RAM egyidejű kezelésére is képes és rendelkezik az Advanced-HyperStreaming Engine (AHSE) nevű technológiával is. Az utóbbi a tajvani vállalat szerint az Intel PAT technológiájánál jobban és gyorsabban oldja meg a processzor, a memória és a chipset közötti kommunikációt.


A cég az R659-hez a SiS 964-es déli hídat ajánlja, amely két RAID-es Serial-ATA-vezérlőt, nyolc USB 2.0-portot, integrált Fast Ethernet chipet és egy hatcsatornás, AC'97-szabványú audiochipet kínál. Az első mintapéldányok még ebben a negyedévben elkészülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés