Hirdetés

DDR5-ös MSI alaplap szilveszter előtt

A Z790 chipsetes modell belső adattárakkal és USB-s eszközökkel egyaránt rogyásig pakolható.

Az MSI piacra dobja egy már kapható alaplapjának DDR5 memóriákat támogató, 450 eurót kóstáló verzióját, amelyben moduljainkat túlhajtás keretein belül legfeljebb 7200 MHz-es effektív órajellel használhatjuk.


[+]

Az MPG Z790 Edge WiFi névre keresztelt, 12. vagy 13. generációs Intel processzorokat fogadó megoldás hatrétegű nyomtatott áramköri lapján hővezető csővel (meg némi hangulatvilágítással) megfejelt bordázatokkal hűtött, 16 + 1 + 1 fázisos VRM nyert elhelyezést, miközben bővítőkártyáinkat egy x16-os, fémmel megerősített PCI Express 5.0, egy x16-os PCI Express 4.0, illetve egy x1-es PCI Express 3.0 sín várja.


[+]

Csatlakoztatható háttértárolók tekintetében igen korrekt lehetőségeket kínál az ATX-es deszka, ugyanis bordával fedett, x4-es PCI Express 4.0 interfésszel dolgozó (csavarmentes) M.2 slotból négy van, de klasszikus SATA portból sem kell beérnünk hétnél kevesebbel. A hálózati kapcsolódás frontján az Intel vezérlő hajtotta 2,5 gigabites LAN mellé egy Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3 egységet kapunk, míg a médiatartalmak egy nyolccsatornás Realtek ALC4080 hangkodek közvetítésében szólalnak meg.


[+]

A fixált I/O pajzson egy DisplayPort, egy HDMI kimenet, két antenna konnektor, egy USB 3.2 Gen2x2 Type-C, egy USB 3.2 Gen2 Type-C, négy USB 3.2 Gen2 Type-A, meg négy USB 3.2 Gen1 Type-A kapu állomásozik az előbb említett Etherneten, az öt audio jacken, az optikai hangkimeneten, valamint a Clear CMOS és Flash BIOS gombokon kívül. A CPU és AIO tüskesorokon felül hat PWM header áll rendelkezésre rendszerhűtő ventilátoraink számára, RGB headerekből összesen négy akad, és egy USB 3.2 Gen2 Type-C csatolót az előlapra is kivezethetünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés