Hirdetés

DDR400 - most már élesben

Bár a JEDEC tervei szerint a DDR400 nem lesz szabvány, mégis az összes nagyobb RAM gyártó már bemutatta a prototípusát a CeBIT alatt. Persze ez csak amolyan erőfitogtatás, de nem árt tudni, hogy szabvány nélkül is nagy jövő állhat a DDR400 előtt.



Az elmúlt héten a Samsung, a Kingmax, a Nanya és még pár cég megkezdte a DDR400 modulok szállítását, Japánban és az Egyesült Államokban már kapható pár helyen. Ez azt jelenti, hogy a gyártók szeretnének még egyszer nagy hasznot húzni a képességeinek határán járó technológiából.

Az új modulok a tuningos kedvű felhasználóknak lesz a kedvence, ugyanis a túlhajtáshoz fontos kellék a jó RAM, ezek pedig a 200 MHz-es FSB-t is bírják. Ráadásul 166 MHz esetében (DDR333 üzemmód) CL2 az időzítésük, ami sebességnövekedést jelent a DDR333 CL2.5-höz képest. 200 MHz-en CL2.5 az időzítésük.

A tömeges elterjedéshez azonban szükség van a chipsetgyártók támogatására is, mivel a mai alaplapi vezérlők nem képesek maximálisan kihasználni az új memóriákat. A jelek szerint ez a kérdés már nem kérdés, elvégre a nagyobb cégek mind terveznek DDR400 alapú chipsetet, ilyen lesz például a VIA KT400 is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés