DCMM blog: hardvermárkák a porondon

Általános vélemény, hogy ma már a számítógépes játék a hardverbiznisz egyik mozgatórugója. Egy menő játékkal el lehet adni az új grafikus kártyát, és a játékosok azok, akik képesek kifizetni egy halom pénzt az extra egerekért, billentyűzetekért. Ezért aztán egyáltalán nem meglepő, hogy az idei Gamescomon is több nagy hardvergyártó standjával találkoztunk.


[+]

Ezeken jellemzően a cég éppen aktuális technikai vívmányait, támogatott játékait demózzák, közönségcsalogatóként pedig apróbb relikviákat szórnak a látogatók közé.



[+]

A gamer hardvereket, vagyis egereket, billentyűzeteket és egyéb jóságokat kínáló márkáknál a konkrét termékekkel is közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a látogatók. Gyakran a vállalat által szponzorált profi gamer csapat versenyzőivel is találkozhatunk, akár meg is mérkőzhetünk velük – bár kinek hiányzik egy alapos verés?



[+]

Szintén érdekesek azok a standok, ahol valamilyen online játékos versenysorozat bemutató vagy akár döntő versenyeit vívják. Ezeken a helyszíneken a sportmérkőzésekhez hasonló arénát és nézőteret építenek, a küzdő felek tevékenysége pedig kivetítőn követhető, szakkommentátorok segítségével. Aki teheti, legalább egyszer próbálja ki egy ilyen rendezvény hangulatát!




[+]

Azóta történt

Előzmények