DCMM blog: drámaian indult a magyar résztvevők versenye

Nem indul könnyen a magyarok számára a kölni Gamescommal egybekötött DCMM moddingverseny. Idén a tavalyitól eltérően nem közös busszal utazott a csapat, hanem vonattal és külön autókkal próbálta megközelíteni a célt, de egyik sem bizonyult könnyűnek. A Budapest-Köln távon több olyan baleset is volt, ami autópályazárral járt, így összességében 100-150 kilométeres kerülőt közbeiktatva sikerült a kitűzött úticélt elérni, ami a balesetmentes szakaszokon sem volt dugómentes, a 40-43 fokos melegről nem is beszélve.

A tervezett út ezek miatt 3-5 órával lett hosszabb attól függően, ki mikor indult a fővárosból, de természetesen ez benne volt a pakliban. A kötöttpályás megközelítés sem volt egyzerű, sem pedig időben hatékony, hiszen a mostanság tapasztalt menekültáradat miatt a határokon 2-3 órát vesztegeltek a vonatok, amíg a rendőrség és a határőrség oda-vissza átkutatott mindent, és leszállította a papírok nélkül érkező "utazókat".

GumiPeti az utolsó utáni pillanatban lett kész, és a szállítás előkészítése is több órát vett igénybe a végül 15 órásra sikeredett út előtt
GumisPeti az utolsó utáni pillanatban lett kész, és a szállítás előkészítése is több órát vett igénybe a végül 15 órásra sikeredett út előtt [+]

A késői érkezés és a vártnál nagyobb fáradtság elkerülhetetlen volt, így a gépek kipakolása is fénysebességgel zajlott, miközben a standok sem voltak készen, így a fotógép kattintgatása helyett a PROHARDVER! stáb is inkább segédkezett az előkészületekben. A "hidegzuhany" viszont csak ezután következett: BaluC és Soccer Computex óta Tajvanon tanyázó, és közvetlenül onnan Kölnbe szállított modjai igen komoly sérüléseket szenvedtek, ami csak a kicsomagolás után derült ki.

BaluC Ent modjának a koronája sérült leginkább BaluC Ent modjának a koronája sérült leginkább
BaluC Ent modjának a koronája sérült leginkább [+]

A hárombetűs német szállítmányozó cég jól láthatóan hanyagul kezelte a törékeny felirattal és kötelező tárolási irány megjelöléssel ellátott méretes és jól kipárnázott csomagokat, melyeknek az utaztatása sem volt éppen két fillér. Emiatt a két modderre még bő három órányi szerelés várt, de szerencsére megbirkóztak a feladattal, bár nyilván örömük nem felhőtlen így sem, hiszen nem volt mindenből cserealkatrész. Így legfeljebb a vésztervnek megfelelő javításokat tudták elvégezni, de még így is sikerült eltüntetniük javarészt a rombolás nyomait.


[+]

Alaposan elbántak az Xpower Loaderrel: leszakadt alaplap artó, összetört villogó, szakadt kábelek Alaposan elbántak az Xpower Loaderrel: leszakadt alaplaptartó, összetört villogó, szakadt kábelek
Alaposan elbántak az Xpower Loaderrel: leszakadt alaplaptartó, összetört villogó, szakadt kábelek [+]

Mindent egybevéve, a nehézségek ellenére a magyar különítmény harci sebekkel és továbbra sem kipihenten, de már készen áll a versenyre, ami élesben is kezdetét vette.

Azóta történt

Előzmények