DCMM blog: 2014-es beszámolónk a hagyományos Live moddal indul!

Tavaly hét magyar modder vett részt a legrangosabb európai moddingversenyen, a DCMM-en, melyet hagyományosan Európa legnagyobb gamer találkozóján, a Gamescomon rendeznek. A DCMM, vagyis Deutche Casemod Meistershaft nagyjából 400 négyzetméteres standja, ha nem is a legmonumentálisabb stand a rendezvényen, de minden évben fantasztikus minőségű casemodokat (átalakított gyári házakat), caseconokat (egyedileg épített házakat) és CE modokat (egyéb elektronikus eszközök átalakítását) prezentál itt a nemzetközi mezőny, melynek egyre komolyabb részét teszik ki a magyar versenyzők.

Egy éve sikerült a hat kiírt kategóriából háromban első helyet szerezni – idén is nagy reményekkel kel(t) útnak az ismét héttagú csapat, melynek magját régi motorosok alkotják, de kút újonc is csatlakozott hozzájuk. Andrew_31 (Mészáros András),  BaluC (Szabó Balázs), GumisPeter (Bartos Péter), jones965 (Kerekes János) és Soccer (Fresli János) már a korábbi években is részt vett a rangos eseményen, feco72 (Koszt Ferenc) és Ger_man (Ivanics Gergely) számára viszont új élmény lesz a nemzetközi verseny. Összesen nem kevesebb mint kilenc modot állítanak ki a hétvégén, BaluC és Soccer pedig a helyszíni, élő moddolásban is részt vesz, tehát tíz vasat tartanak majd tűzben a magyarok.

Ízelítő a tavalyi Live modból
Ízelítő a tavalyi Live modból

Az elmúlt évekhez hasonlóan a moddingbemutató már ma, vagyis szerdán elkezdődött a 24 órás Live moddal. Persze nem egyhuzamban 24 órát dolgoznak a kéttagú csapatok, hanem szerdán, csütörtökön és pénteken is napi nyolc órában tevékenykednek, így a köztes időben az időt igénylő festés, lakkozás száradhat. Az idei versenynek nincs kötött témája, viszont egy kerettörténetet kitaláltak hozzá, amihez kapcsolódóan kell elkészíteni a modokat:

2086-ot írunk, amikor az emberiség a vészesen csökkenő földi olaj- és gáztartalékokért harcol. Bátor hősök egy csoportja óriási űrhajóján a Titan nevezetű, szénhidrogénekben gazdag hold felé indul új nyersanyagforrásokért. Sajnos más földönkívüli lények is szemet vetettek az értékes üzemanyagra, így kezdetét veszi a harc a túlélésért és a Föd megvédéséért.

Pillanatképek az idei Live mod első nyolcórás szakaszából Pillanatképek az idei Live mod első nyolcórás szakaszából

Pillanatképek az idei Live mod első nyolcórás szakaszából (forrás: DCMM) [+]

Ma reggel hat páros kezdte meg a munkálatokat:

  • Martin Blass & Stefan Blass
  • Johannes Low & Ali Abbas
  • János Fresli & Balázs Szabó
  • Matthias Streser & Henning Wolter
  • Simon Krause & George Kähler
  • Patrick Betz & Oliver Peier

Jól ismerik egymást, hiszen mindegyik csapat többször részt vett már ebben a versenyben. BaluC és Soccer második alkalommal képviseli a magyar színeket. A csapatok a Casking.de támogatásával BitFenix Neos midi házat és Super Flower Golden Green HX 450 tápot kapnak. A casemod kategória kritériumai szerint lesznek értékelve azzal a különbséggel, hogy nem kell teljes, működőképes számítógépet készíteniük, tehát alapvetően a ház módosítására koncentrálnak majd.

 

Stábunk utazását a kölni Gamescomra és a tudósítást a DCMM-ről az ASUS Republic of Gamers támogatja.

Azóta történt

Előzmények