Hirdetés

A könnyen alkalmazható vízálló réteg megvédi a „csobbanó” mobil eszközöket

A mobil eszközök, főleg a mobiltelefonok, mivel mindig kéznél vannak, gyakran kerülnek olyan kellemetlen szituációba, amiket nem igazán szoktak túlélni – mint például egy véletlen merülés a medencében, fürdés a ráöntött cukros üdítőben. A piacon léteznek speciális tokok és egyéb védőrétegek, de ezek általában túl vastagok vagy nem eléggé dizájnosak ahhoz, hogy mindenki szívesen használná őket. Ezért a Daikin Industries kifejlesztett egy olyan oldatot, amely ha nem is nyújt 100%-os védelmet, de mindenképp csökkenti az esetleges meghibásodás kockázatát.


[+]

Az anyag (fluoro-polimer) a környezetre sincs semmilyen negatív hatással, ránézésre egy átlátszó oldat, meginni azért nem tanácsos. Ebben megmerítve a nyomtatott áramkört egy nagyon vékony, mindössze 0,1 és 1 mikron közötti vastagságú réteg képződik rajta, amely hatékonyan tartja távol a folyadékokat és egyéb szennyeződéseket. A gyártó állítása szerint az így kialakuló réteg annyira vékony, hogy például a fülhallgató vagy a töltő érintkezésére sincs hatással, tehát alkalmazásakor nem igazán kell körültekintően eljárni.

A fürdő után szobahőmérsékleten egy perc alatt megszárad az eszköz és máris élvezheti a vegyszer előnyeit. Az dolog érdekessége, hogy akár hálós felületekre is felvihető, így például egy hangszóró szövet vagy fém védőrácsa is részesülhet a kezelésben. A Daikin Industries célja egyelőre nem az volt, hogy tökéletes védelmet biztosítsanak, hanem egy olyan megoldás kifejlesztése, amely olcsó és hatékonyan bevethető bármilyen mobil termék esetében. Értékesítése a tervek szerint még idén decemberben megkezdődik.

Hirdetés