Hirdetés

CES 2012: D-Link DIR-605L cloud router távoli eléréshez

Manapság az egyik legdinamikusabban fejlődő informatikai részleg a felhő alapú rendszerek és szolgáltatások, melyek egyik nagy előnye, hogy úgy tárolhatunk és érhetünk el adatokat a világhálón, hogy annak valós, fizikai hollétéről nem kell tudnunk. A D-Link is ebben a felhős dologban látja a kiugrási lehetőséget, hogy valami pluszt nyújtson a konkurenciával szemben, ezért egyre jobban erősíti D-Link Cloud szolgáltatását, és bővíti az ezt támogató termékek listáját. Először úgy fél éve találkoztunk a mydlink.com portállal, mely akkor D-Link DCS-930L IP kamera távoli monitorozására adott lehetőséget.


[+]

A mydlink lényege, hogy egy egyszerű procedúra keretében az erre alkalmas eszközt beregisztráljuk a felhőbe, és onnantól kezdve például az imént említett kamera képét más hálózatból is elérhetjük az interneten keresztül, sőt, a megfelelő alkalmazást telepítve nem csak számítógépről/notebookról, de okostelefonról és tabletről (iOS, Android) is felügyelhetjük az eseményeket. Az idei CES alkalmával bemutatott D-Link DIR-605L router is ebbe a koncepcióba illeszkedik, ugyanis ez a gyártó első cloud routere. A termék szintén a mydlink portálon keresztül lesz elérhető, így a teljes otthoni hálózat távoli felügyelete is lehetséges, megjeleníthetők a csatlakoztatott eszközök, a gyerek által látogatott weboldalak listája és beavatkozásra, korlátozásokra is lehetőség nyílik.

Amennyiben a hálózathoz egy adattárolót (NAS) is csatlakoztatunk, akkor a D-Link Cloud szolgáltatáson keresztül például ezekhez is hozzáférhetünk anélkül, hogy mindenféle DNS és tűzfalproblémával kellene törődni. Tehát az sem probléma, ha dinamikus IP címmel rendelkezik az otthoni hálózat, mert a router folyamatosan frissíti helyzetét. Ettől függetlenül persze a DIR-605L minden szokásos funkciót és feladatot ellát, amit egy útválasztótól elvárhatunk, vagyis közönséges 10/100 Mbps-os, négy portos switch és 300 Mbps-os IEEE 802.11n-es Wi-Fi adapter is található a fedélzeten.

A D-Link DIR-605L cloud router hazai forgalmazása márciusban kezdődik, vételára 60 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés