Hirdetés

Csúsztatja a harmadik generációs EPYC startját az AMD

A vállalat persze papíron teljesíti az idei elérhetőséget, de csak a kiemelt megrendelők számára.

Az AMD az idei évre ígérte a harmadik generációs EPYC processzorcsaládot, amely a Milan platform részeként valószínűleg könnyűszerrel maga mögé utasítja majd az aktuális csúcsnak számító elődöt. A vállalat azonban az új Radeon Instinct gyorsító bemutatóján bejelentette, hogy a friss fejlesztések az idei évben csak bizonyos, kiemelt megrendelőknek lesznek elérhetők, amivel ugyan papíron tartják az ígért startot, de a tömeges elérhetőségre csak a következő negyedévben kerül sor.

Az AMD gyakorlatilag eljátssza ugyanazt, amit az Intel az Ice Lake-SP sorozat kapcsán, ami papíron szintén megjelenik idén, de csak pár hónap múlva lehet valóban megvásárolni. A dolog pikantériája így az lett, hogy nagyjából azonos időben lesz elérhető az új generációs Xeon és EPYC processzorcsalád az OEM-ek számára.


[+]

A Milan egyébként pár területen javít a Rome platformhoz képest. Egyrészt megkapja azokat a Zen 3 magokat használó CPU chipleteket, amelyekre a Ryzen 5000 sorozatú CPU-k épülnek. Ebből ugyanúgy nyolc lesz a tokozáson, így a magok maximális száma is marad 64, de ahogy az előbb linkelt hírben írtuk a CCD már maga a CCX, amiben nyolc darab Zen 3 mag található, és ezekhez 32 MB megosztott L3 gyorsítótár kapcsolódik. Az új EPYC sorozat esetében javul az energiahatékonyság, amivel nagyobb órajelek elérése válik lehetővé, továbbá némi biztonságra vonatkozó újítás is érkezik, ezekről viszont még nincs teljesen pontos kép.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés