Hirdetés

Csúszik az új GPD Win Max 2 szállítása

A gyártó szerint az AMD nem biztosította időben a kért processzorokat.

A GPD a Win Max 2 esetében őszre ígérte a felújított, 2023-as verziót, amiben a vállalat áttér a Phoenix kódnevű SoC APU-ra, ezen belül is a Ryzen 5 7640U, illetve Ryzen 7 7840U jelzésű modellekre. A cég ugyanakkor bejelentette, hogy csak a 16 GB-os, 1 TB tárhellyel rendelkező, gyengébb Ryzennel szerelt változatot tudják szállítani, ugyanis a többi kiépítés esetében az AMD nem szállította időben a megrendelt processzorokat, amit a megkötött szerződés megsértéseként értelmeznek.

A GPD számára ez azért nagy gond, mert a megcélzott piacon nincs versenytársa a Phoenix kódnevű SoC APU, szóban forgó megoldásainak, tehát alapvetően alternatíva után sem tudnak nézni. Természetesen gyengébb teljesítményű, rosszabb energiahatékonyságú processzorokat tudnának szerezni, viszont a Win Max 2 alapvetően egy csúcskategóriás megoldás a gyártó termékportfólióján belül, ahol a potenciális vásárlók elvárják az elérhető legjobbat.

Egyelőre a GPD nem tud mit tenni, mint várni a szállítmányra, a terméket megrendelő támogatóktól pedig elnézést kértek a fennakadásokért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GPD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés