Hirdetés

Csúszik az iPad nemzetközi megjelenése

Villámrajtot vett az Apple iPad, ugyanis a vállalat az első héten félmillió példányt szállított le belőle. A termék jelenleg csak az Amerikai Egyesült Államokban kapható, és a tervek szerint a nemzetközi forgalmazás május elején kezdődött volna meg. Az új adatok szerint ez jó eséllyel nem fog megtörténni, ám a készülékre május 10-étől le lehet adni az előrendeléseket. A tényleges szállítás időpontját senki sem tudja pontosan, de valószínűleg tartható lehet a május végi start.

Az Apple magyarázata szerint nem tudnak elég terméket biztosítani, ami természetesen elég indok a nemzetközi start elnapolására. A meg nem erősített információk szerint az érintőképernyőt szállító Wintek okozza a zűrt, ám a Wi-Fi és 3G-s iPadek is csak április végén látnak napvilágot, így elmondható, hogy más gyártók sem tudják tartani a lépést a meglehetősen magas kereslettel. További pletyka, hogy a készülék összerakásáért felelős Hon Hai Precision Industry sincs a helyzet magaslatán.

Az iPad 16, 32 és 64 GB-os tárral érhető el az Egyesült Államokban, az áruk pedig rendre 499, 599 és 699 dollár. A 3G-s verziók várhatóan 130 dollárral többet kóstálnak majd. Az utóbbi modellekre is elképesztő igény mutatkozik, így a szállítás kapcsán itt is várhatóak nehézségek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés