Hirdetés

Csúcskategóriás DX10-es kártyák az ECS-nél is

Csaknem egyéves csúszással indult be újra a tajvani ECS Elitegroup videokártya-üzletága. A termékbejelentések egy része ugyan még tavaly megtörtént, az alaplappiac vezető gyártója csak idén kezdi el szállítani újdonságait. Az új kínálat két csúcsmodelljét mindazonáltal csak a héten leplezték le; az N8800GTX-768MX és az N8800GTS-640MX egyaránt az NVIDIA jól ismert GeForce 8800-as vezérlőjének ECS-köntösbe bújtatott változata.

A két újdonság a körítésen túl tehát semmiben nem tér el a referenciától, az N8800GTX-768MX GPU-ja ennek megfelelően 575 MHz-en, a 768 megabájtnyi memória 900 MHz-en (effektíve 1,8 GHz-en) jár. A kistesó paraméterei szintén megfelelnek az NVIDIA ajánlásainak: a N8800GTS-640MX GPU-ja 500 MHz-en ketyeg, a 640 MB GDDR3 memória órajele 800 MHz (effektíve 1,6 GHz).

Az ECS csúcskategóriás újdonságai mellett számos GeForce 5-ös, 6-os és 7-es szériába tartozó modell lelhető fel a cég új termékpalettáján – információink szerint ezek szállítása is a hetekben kezdődik meg. Az ECS nem az egyetlen olyan jelentős piaci szereplője a PC-s komponensiparnak, mely kínálatát utólag egészítette ki videokártyákkal: tavaly szeptemberben a Foxconn saját márkanéven szintén NVIDIA-megoldásokat indított útjára. Tudomásunk szerint a Foxconn videokártyái nem kaphatóak Magyarországon, és vélhetőleg ugyanígy nem kerülnek hazánkban forgalomba az ECS megoldásai sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

  • Piacon a Foxconn videokártyái

    A vártnak megfelelően beindította új üzletágát a tajvani óriásvállalat. ATI kártyák egyelőre nincsenek a kínálatban.

Hirdetés