Hirdetés

Csúcskategóriás Chromebook modellekkel újít a Dell

A Latitude 7410 Chromebook Enterprise 2-az-1-ben és hagyományos kivitelben is elérhető lesz.

Nagyjából egy éve jelentette be a Dell a Latitude 5300 és 5400 Chrome modelleket, amelyek a windowsos gépeknél már megszokott minőséget kínálták, de már Chrome OS-szel, a Google Chrome Enterprise program minden előnyével együtt. Az amerikai vállalat most útjára indítja a 7410 Chromebook Enterprise szériát, amely még egy fokkal jobb minőséget tud felmutatni. Vásárláskor ráadásul választhatunk, hogy alumínium vagy karbon fedlappal kérjük új gépünket, továbbá eldönthetjük, hogy a hagyományos notebook, vagy a 2-az-1-ben kivitelt preferáljuk, utóbbi pedig nem csak tartalomfogyasztás vagy prezentációk során lehet hasznos, de a külön kapható aktív stylus segítségével jegyzetelhetünk is az egyébként nem érintésérzékeny, kiviteltől függően Full HD vagy UHD felbontású, 14 hüvelykes kijelzőn. A nagyobb felbontású megjelenítőre egyébként nagyon büszke a Dell, és nem csak azért, mert a Chromebookok között nem túl gyakori ennyi pixel, de azért is, mert a 7410-ben dolgozó panel csökkentett kékfénykibocsátással rendelkezik, ezzel is kímélve a nap nagy részében a kijelző előtt üldögélő felhasználók szemét.


[+]

Hardver szempontjából egyébként ugyanazt kapjuk, amit a Windows operációs rendszerrel szerelt 7410-esek esetében is láthatunk, vagyis a 10. generációs Intel Core i5 és i7 processzorokkal dolgozó gépekbe memóriából maximum 16 GB-ot konfigurálhatunk, az NVMe SSD kapacitása pedig legfeljebb 512 GB lehet. A repertoár részét képezik még az LTE és Wi-Fi 6 modellek, a csatlakozók között pedig a HDMI be- és jack kimenet mellett két-két USB Type-A és Type-C portot találunk. Vállalati felhasználás során fontos szempont lehet az akkumulátor üzemideje, ami az alkalmazott operációs rendszernek köszönhetően igen magas, a gyártó közel 21 órás használati időt ígér.


[+]

A Dell Latitude 7410 Chromebook Enterprise alapára Intel Core i5 processzorral 1300 dollár lesz, később pedig várható egy Core i3-mal szerelt verzió is, 1100 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés