Hirdetés

Csúcskategóriás Amazon Kindle e-könyv-olvasó érkezik a jövő héten

Egy ideje nem nyúlt hozzá komolyabban klasszikus, E-Ink kijelzős Kindle e-book olvasóihoz az Amazon, míg az e-könyv-olvasására is használható, tabletekből álló kvázi androidos Fire termékvonal idő közben megjelent, fejlődött, ám ez utóbbit viszont soroljuk a dedikált eszközök közé. A hagyományos Kindle-t illetően tehát a jelenlegi csúcsmodell, a Voyage még 2014 végén érkezett, és azóta is változatlan formában érhető el. A legnagyobb népszerűségnek örvendő, középkategóriás Paperwhite is csak egy nagyobb pixelsűrűségű kijelzőt kapott a tavalyi év közepén, de megváltó újítás nem történt az ezt megelőző, második generációhoz képest.

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója viszont bejelentette, hogy a jövő héten egy teljesen új, csúcskategóriás Kindle érkezik, ami minden bizonnyal a még mindig kurrens, de kicsit drága Kindle Voyage helyére pályázik. Arra vonatkozóan nem derült ki információ, hogy mi lesz a nagy újítás, így csak találgatni lehet. Mindenesetre kissé fura, hogy az Amazon a meglepetés ereje helyett inkább világgá kürtöli az új termék érkezését, ami vagy csak egyszerű felhajtás, vagy valóban nagy durranásra készülnek.

Az első forgatókönyv szerint némi dizájn reszelés mellett új generációs, energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, ám gyorsabb IMX SoC-ot vethetnek be, ami már kisebb animációk megjelenítésére is képes. A második forgatókönyv szerint sokkal merészebb újításokról lehet álmodozni, többek között az elektrokapilláris Liquavista színes kijelzőről, amit a cég még 2013-ban vásárolt meg a Samsungtól, és a legutóbbi, februári hírek szerint már készen volt, csak a kínai gyártósor felépítésén dolgoztak. Ezek mellett nem elképzelhetetlen az sem, hogy az Amazon beemeli az Alexa néven futó, egyre több termékükben megtalálható digitális asszisztens szolgáltatását, és ennek vonzataként a hangszórók révén akár a hangoskönyvek is teret nyerhetnének az olvasókon.

Mindez persze csak néhány találgatás a vad és a lehetséges újítások közül, biztosat csak a jövő héten esedékes bejelentés után lehet mondani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés