Hirdetés

Csúcskategóriás 16:10-es rajztáblával bővíti kínálatát a Wacom

Megjelent a professzionális felhasználók és a digitális képalkotás iránt érdeklődő művészek körében minőségi termékei által közkedvelt Wacom új, nagy felületű rajztáblája. A Cintiq 20WSX 20,1 hüvelykes hasznos képátlójával a gyártó legnagyobb, 16:10-es képarányú panelt tartalmazó ilyen eszköze, egyben a szintén rendkívül népszerű, 4:3-as Cintiq 21UX egyik lehetséges alternatívája.

A közel tízkilós tömege miatt mobil megoldásnak egyáltalán nem nevezhető 20WSX-be épített 20,1 hüvelykes panel felbontása 1680x1050 pixel (WSXGA), fényereje 250 cd/m2, kontrasztaránya 600:1-hez, betekintési szöge pedig egységesen 89° minden irányból. A tábla mindkét oldalán megtalálhatók az egyszerű funkciók vagy komplex makrók elérését segítő ExpressKeys gombok (összesen 14 darab), valamint mögöttük az úgynevezett Touch Strip, melyen ujját húzogatva görgethet, zoomolhat stb. a felhasználó.

A csomagba egy Cintiq Grip Pen kerül (háromféle heggyel), mellyel igen precízen lehet dolgozni. Az érzékelőfelület felbontása 5080 lpi, 1024 nyomásfokozatot tud megkülönböztetni (toll és radír esetében egyaránt), és 60 fokig a dőlést is érzékeli, ami különféle vonalstílusokat tesz lehetővé. Ezenkívül minden Intuos3 beviteli eszközt is támogat a rajztábla, és a Tool ID révén ezeket automatikusan azonosítja, a programonként eltérő beállítási profilokat az adott szoftver indulásakor magától aktiválja.

A gyártó az 1999 dolláros ajánlott fogyasztói áron piacra kerülő termékhez egyebek mellett az Adobe Photoshop Elements, Corel Painter Essentials 4.0 és Nik Color Efex Pro 3.0 szoftvereket biztosítja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Wacom

Előzmények

Hirdetés