Hirdetés

Csúcs CPU-hűtőt készített a Scythe

A jelentős piaci sikereket elért és számos nemzetközi elismerést bezsebelt Ninja és Katana család után ismét egy merőben szokatlan kialakítású, átlag feletti hatékonysággal kecsegtető processzorhűtő megoldást jelentetett meg a japán Scythe. A Mine (azaz japánról magyarra lefordítva „hegycsúcs”) elnevezés a gyártó szándéka szerint a cooler kiváló hűtési tulajdonságaira utal.

A Mine SCMN-1000 modellszámot viselő, Socket 478/775 foglalatba illeszkedő Intel és Socket 754/939/940-es AMD processzorokhoz fejlesztett hűtő két fő hőleadó felületből áll, a légmozgást pedig egy, az alumínium lamellák közé ékelődő 10 centiméteres, kifejezetten halknak mondható ventilátor biztosítja (a légkavaró a gyári adatok szerint 1500 fordulat/percen jár, 22 dB(A) üzemzajt kelt és percenként 42,69 köblábnyi levegőt mozgat meg). Az eltérő igényeknek megfelelően más méretkategóriájú (minimum 6, maximum 14 cm-es) ventilátor is beszerelhető a két bordázat közé, melyet egyébként kétoldalt három-három réz hőcső fog össze.

A Scythe új Mine hűtője már kapható, a termék nettó 35 eurós (azaz áfa nélkül körülbelül 9200 forintos) ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba Európában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés