Hirdetés

Csökkent a GeForce GTX 570 és 580 ára

Az NVIDIA partnerei úgy döntöttek, hogy nem nézik tovább tétlenül az új generációs Radeonok hódítását, így a termékek árazását lejjebb viszik, hogy versenyképesebb legyen a paletta. Ez főleg a GeForce GTX 580-ra igaz, mivel ez a termék az előző héten még 380 euró fölött helyezkedett el, de mától 340 euróért is elvihető a Palit alapmodellje, míg a többi gyártó 370 eurós szintet lőtt be, ám ezek a termékek rendszerint kisebb gyári tuningot alkalmaznak. Utóbbi árazás nagyjából a Radeon HD 7950 szintje, illetve olcsóbb a konkurens Radeonnál, mivel azonos ár mellett egy új generációs termék jobban megérné. A 3 GB-os, gyárilag tuningolt GeForce GTX 580-ak 400 euró környékén tarják magukat, ám a tuning az új generációs képességeket és szolgáltatásokat nem teszi bele az öregedő termékekbe, így a Radeon HD 7970 ellen nem sok sanszuk van.

Palit GeForce GTX 580 339 euróért
Palit GeForce GTX 580 339 euróért

Szintén csökkent a GeForce GTX 570 árazása. Erre a szintre az AMD a Radeon HD 7870-et szánja, mely nagyon gyors és egyben keveset fogyasztó megoldás lesz, ráadásul a nagyobb testvérrel megegyező szolgáltatásokat kínál. Éppen ezért a partnerek 250-260 euró környékére csökkentették az alap GeForce GTX 570-ek árát, hogy a teljesítményhátrányt és a kevesebb támogatott funkciót az anyagiak kompenzálják. A Radeon HD 7870 forgalmazása csak a jövő hét elején kezdődik meg, és annyit biztosan tudunk, hogy drágább lesz 250 eurónál, még ha nem is sokkal. Persze az AMD bármikor reagálhat erre az árcsökkentésre, ha akar.

A GeForce GTX 570 és 580 gyártása később befejeződik, hiszen az új generációs fejlesztés átveszi a helyét a GF110-es lapkának. A termékek forgalmazása – szokás szerint – a raktárkészlet erejéig megoldott lesz. A nem hivatalos árcsökkentés mindemellett előkészíti a terepet egy új termék bevezetésére is, mely így könnyedén beilleszthető lesz az egy GPU-val dolgozó VGA-k termékskálájának felső szintjére. A két GPU-s megoldásoknak számító AMD Radeon HD 6990 és NVIDIA GeForce GTX 590 az árak szintjén, és a teljesítmény szempontjából is jól tartják magukat, noha ezek a termékek inkább a presztízst erősítik, mintsem az eladásokat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés