Hirdetés

Csökkenő processzorárak az AMD-nél

Az Advanced Micro Devices mai árcsökkentése után esetenként 26 százalékkal kell kevesebbet fizetniük a processzorgyártó nagyobb partnereinek a cég vékony és könnyű noteszgépekhez fejlesztett Turion 64 processzoraiért cserébe – feltéve ha minimum ezer darabos tételben vásárolnak belőlük.

A legnagyobb mértékben a csúcsmodellek ára csökkent; a 2,2 GHz-es órajelen ketyegő, 1 MB másodszintű gyorsítótárat tartalmazó, 35 W maximális fogyasztású ML-40, illetve ennek energiatakarékosabb változata, a maximálisan 25 wattot fogyasztó MT-40 kódjelű modell 26, illetve 25 százalékkal lett olcsóbb.

Az AMD ennél valamivel kisebb mértékben (modelltől függően 2-13 százalékkal) csökkentette az asztali gépeket helyettesítő DTR noteszgépekbe kerülő Mobile Athlon 64 sorozat, 2-től 10 százalékig terjedő mértékben pedig bizonyos Mobile Sempron processzorok partneri árát.

Az asztali gépekbe szánt processzorok közül ezúttal csak az Athlon 64 X2 sorozat esetében csökkentett árat a gyártó, az egyes típusokhoz 6-15 százalékig terjedő mértékben juthatnak hozzá olcsóbban a vállalat partnerei. Mindezek mellett a processzorgyártó árlistájáról eltűntek a Socket A és Socket 754 tokozású, tisztán 32 bites Sempron chipek, az Athlon 64 2800+, 3000+ jelzésű processzorok, illetve a Mobile Athlon 2800+ típusú CPU.

Az új processzorárak összefoglaló táblázata megtalálható a DigiTimes híroldalon. A listaárak minimum 1000 darabos megrendelés esetében érvényesek az AMD partnerei számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés