Hirdetés

Csökken a P4X266A és a SiS 645 ára!

A SiS eddig sem adta drágán portékáját: a SiS 645-ös, annak ellenére, hogy talán a legjobb, de mindenképpen az egyik legjobb P4-es (DDR333-as) chipset, mindössze 25 dollárba került. A "nagyok" (ECS, ASUS) még ennél is olcsóbban, 20 dollárért juthattak hozzá a termékhez. Most a SiS mindki felé a 20 dolláros árat tette elérhetővé (nem lennénk meglepve, ha ezzel egyidőben az ECS mondjuk már 18 dollárért kapná...).

A VIA sem cselekedett másként, bár ő egyre inkább követő szerepet tölt be a kérdéses "játékban". A VIA chipsetek sosem voltak olyan olcsóak (legalábbis az utóbbi években biztos nem), mint azok SiS-es megfelelői. Az Intelhez képest ugyanakkor mindkét cég sokkal olcsóbb volt, mindig is. Most viszont a SiS-nél az adu: van licence a P4-es rendszerbuszhoz, míg a VIA P4X266(A) chipsetek nem legálisak. Ráadásul a SiS 645 van is olyan gyors, mint a VIA megoldása. Így a VIA nemigen tehet mást, mint követi a SiS-t az árban, ha nem akar piacot veszteni.

Úgy látszik, a VIA még messze van az Intel-féle hírnévtől, az Intel ugyanis mindig is megtehette, hogy tonnaszámra adja el chipsetjeit, azok hihetetlen magas árától függetlenül úgy, hogy nem vesztett komoly piacot (az i845-ös ára 36-38 dollár!). A piac azonban lassan átrendeződik: a VIA egyre erősebb, a SiS iS :), az Intel pedig lassan, de biztosan azért elindul a piacvesztés útján (van miből!).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés