Hirdetés

Csináld magad mágneses talp a GoPro Hero kamerához

Ha a GoPro kameráiról van szó, akkor egy valamit biztos nem hozhatunk fel ellene: hogy ne lehetne elég kiegészítőt kapni hozzá. Talpakból, szerelvényekből, miniatürizált állványokból és adapterekből is Dunát lehetne rekeszteni, annyi mindent kínál nem csak maga a gyártó, hanem külső cégek egyaránt. Az Instructables egyik felhasználója, „nlinventor” ennek ellenére egy újfajta, mágneses talppal állt elő, amit bárki elkészíthet maga is a Hero kamerához.

Amire szükségünk lesz: egy műanyag négyzet alakú lemez (egészen pontosan az, amit a GoPro Hero csomagja rejt), két neodímium mágnes, két felfogató foglalat a mágnesekhez (ezeket lemezcsavarral lehet majd a műanyag talphoz csavarozni) és két lemezcsavar. Ezeket a tartozékokat egy-két ezer forintból be lehet szerezni, tehát senkit sem fog földhöz vágni a projekt megfinanszírozása. Kérdés persze, hogy mennyire lesz „ragaszkodó” a mágneses talapzat, azaz mennyire könnyen/nehezen jön majd le arról a felületről, ahová felpattintottuk. Ha túl könnyen, akkor mozgó felület esetén leeshet a kamera, míg ha túl nehezen, akkor az is előfordulhat, hogy kárt okozunk levételkor.

Az ötlet viszont nagyon jó, józan paraszti ésszel eljárva nem teszünk kárt sem a kamerában, sem abban a felületben, amihez a mágnesek ragaszkodnak majd. A speciális, kifejezetten extrém terhelésre tervezett kiegészítőket nem fogjuk tudni helyettesíteni, de nem is ez a cél ezzel a csináld magad projekttel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés