Hirdetés

Csináld magad notebook az OCZ-től

Érdekes ötlettel állt elő az OCZ Technology, olyan notebookcsaládot indított útnak, melyet a felhasználó állíthat és szerelhet össze saját igényeinek megfelelően. A kétféle, 15 (1280x800) és 17 (1440x900) hüvelykes mobil számítógépek AMD vagy Intel alapúak lehetnek, a megjelenítésre használt vezérlők pedig az AMD és az NVIDIA műhelyéből kerültek ki. A cserélhető alkatrészek közé a processzor, a memóriamodulok, az SATA csatlakozású merevlemezes vagy Solid State meghajtók és még a WiFi modul is hozzátartozik.

Alapkiépítésben mindegyik notebook rendelkezik a processzorhoz illő alaplappal és chipkészlettel illetve grafikus processzorral is. Optikai meghajtójuk kétrétegű DVD-k írására alkalmas, de felár ellenében Blu-ray lemezek olvasására is képes egységre cserélhető. Rendelkeznek 7.1 csatornát támogató HD audiorendszerrel, beépített mikrofonnal és hangszórókkal. A 17 hüvelykes változatok teljesértékű, numerikus részt is tartalmazó billentyűzetet kaptak. Csatlakozási lehetőségeik között három USB 2.0 port, egy fejhallgatókimenet és egy mikrofonbemenet, Gigabit Ethernet és modem csatlakozó, modelltől függően pedig DVI-I vagy HDMI kimenet, Bluetooth v2.0 + EDR, beépített 1,3 vagy 2 megapixeles webkamera és ujjlenyomatolvasó is megtalálható.

Mindegyikük hatcellás akkumulátorral érkezik, emellett teljes mértékben kompatibilisek a Microsoft Windows Vista SP1 operációs rendszerrel. A gyártó 1 év garanciát vállal rájuk, a külföldi internetes áruházakban a 15 hüvelykes verzió 750 dollárba, európai áruházak listájában ugyanez a modell 600 euróba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés