Hirdetés

Csilivili monitorok az MSI-től

Két új monitorral indul útjára az MS Optix MPG kijelzőcsaládja: az MPG27C és az MPG27CQ közös jellemzője a 27 hüvelykes, 1800 mm-es sugárba hajlított VA panelre épülő panel, amely 144 Hz-es képfrissítést és 1 ms-os válaszidőt (MPRT) kínál. Mindkét készülék 100%-os NTSC és 115%-os sRGB lefedettséget ígér, csatlakozókból pedig két HDMI 1.4, egy DisplayPort 1.2, és egy 3,5 mm-es jack (fejhallgatónak és mikrofonnak külön-külön), illetve kétportos USB hub került rájuk. Ami különbség, az egyrészt a panel részleteiben keresendő: a C végződés egy 250 cd/m² fénysűrűséget és Full HD felbontást kínáló egységet, míg a CQ egy 400 cd/m² fénysűrűségű és WQHD felbontású modellt takar. Emellett különbözik a beépített USB hub tudása is: az MPG27C USB 2.0, az MPG27CQ USB 3.1 Gen1 sebességű kivezetéseket kínál.


[+]

Egyedi, bár kérdés, mennyire fontos jellemzője még az Optix MPG sorozatnak a SteelSeriesszel együttműködésben készülő ötzónás RGB világítás, amely a képernyő alsó élére került, és a többi SteelSeries eszközhöz hasonlóan programozható. Ezzel szerencsére nemcsak egyedi effektekkel tudjuk zavarni leginkább saját magunkat, de arra is felhasználható, hogy különböző színekkel jelezze, ha a háttérben történik valami: üzenet érkezik a Discordon, lejáróban van egy játékbeli power-up, és így tovább.

Ami a fizikai kivitelt illeti, masszív, de széles állványt kapunk, amely nemcsak dönthetőséget és forgathatóságot kínál, de magasságában is állítható. A készülékek megjelenésére 2018 tavaszán számíthatunk, árukról egyelőre nincs hivatalos információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés